TeenStreet komt in kleiner formaat naar Nederland

Tijdens TeenStreet ontdekken duizenden jongeren uit heel Europa wat discipelschap is. De internationale jongerenconferentie begeleidt tieners in hun zoektocht naar God. Maar één week in het jaar is soms niet genoeg. Om de bijzondere sfeer van TeenStreet te laten voortleven, komt het evenement nu – in een iets kleiner formaat – naar Nederland.

Ewout van Oosten, mede-initiatiefnemer, onthult de mysteries van Mini TeenStreet: “Zelf ga ik al bijna vijftien jaar met groepen jongeren naar TeenStreet in Duitsland. Elk jaar merk ik opnieuw dat jongeren veranderd terugkomen van de conferentie, omdat ze God daar hebben ontmoet en verdieping vonden in hun geloof,” vertelt Ewout. Vanuit de programmadirectie, waar hij al enkele jaren deel van uit maakt, ontstond het idee om TeenStreet het hele jaar door voort te laten leven in de levens van jongeren. Als onderdeel van dat plan werd Mini TeenStreet geboren. Het evenement wordt al in enkele landen georganiseerd en zal in 2016 voor het eerst in Nederland plaatsvinden.

“Tijdens Mini TeenStreet kunnen jongeren ‘s winters proeven van wat ze al in de zomer ervaren hebben op TeenStreet,” legt Ewout uit. “In feite gaan we tijdens Mini TeenStreet gewoon verder waar we gebleven zijn. De invulling van het weekend zal exact hetzelfde zijn als bij TeenStreet. Een van de elementen die terug zal keren, zijn de ‘small groups’. Daar ligt namelijk de kracht van TeenStreet: één volwassene investeert in zes jongeren.”

Ook inhoudelijk wil de organisatie een stap verder zetten. “Afgelopen zomer hebben we het thema ‘Home’ behandeld: dat je thuis kunt – en mag – zijn bij God. Nu we weer ‘back home’ zijn, gaan we het hebben over hoe je handen en voeten kunt geven aan je geloof als je weer thuis bent en het gewone leven weer verder gaat.”

Tevens wil de organisatie de jongeren ook uitdagen om iets met hun geloof te doen. Net als op TeenStreet zullen de jongeren ondervinden wat discipelschap is door onder meer op outreach te gaan. Daar is Ewout erg enthousiast over: “We proberen jongeren op deze manier te prikkelen om eropuit te gaan. Ook tieners van Teens in Mission (zendingsactiviteiten en -reizen voor jongeren) zijn welkom bij Mini TeenStreet en wij hopen dat zij een inspiratie zullen zijn voor andere leeftijdsgenoten. Tijdens (Mini) TeenStreet leren en ervaren jongeren veel, maar Teens in Mission brengt het geheel een stap verder. Daarmee gaan jongeren eropuit om uit te delen wat ze ontvangen hebben.”

Maar Mini TeenStreet is natuurlijk niet alleen bedoeld voor jongeren die naar TeenStreet zijn geweest of met een reis van Teens in Mission zijn meegegaan. “Voor jongeren die nog nooit naar TeenStreet zijn geweest, is dit de perfecte kans om eens te ervaren of het iets voor hen, hun jeugdgroep of hun kerk is. Ook voor jeugdleiders is het een mooie gelegenheid om kennis te maken,” aldus Ewout. Eén weekend lang kun je, gewoon in Nederland, de sfeer van TeenStreet beleven.

“Wat je kunt verwachten? Reken maar op fantastische ontmoetingen met elkaar, jezelf en God. Daarnaast worden de jongeren in kleine groepen uitgenodigd, opgebouwd en uitgedaagd door elkaar en door hun coaches. Het is fris en uitdagend op een TeenStreet-manier. Kortom: Mini TeenStreet is als een frisse teug adem midden in de winter,” verzekert Ewout.

Operatie Mobilisatie
Operatie Mobilisatie
20-01-2016
Jongeren
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies