Jongerenserie OPSTAAN: een pittig verhaal over de vluchtelingenproblematiek

Vanaf woensdag 10 februari brengt Tear een serie uit speciaal voor tieners. De serie gaat over een zoektocht naar de vermiste broer van de Syrische Nadim. Samen met zijn drie vrienden begint hij een avontuur met vergaande gevolgen. Een voorproefje van de serie is nu te bekijken.

Tear geeft voor het zevende jaar op rij de veertigdagenkalender uit, dit jaar met als thema Opstaan! Voor tieners is er voor elke kalenderdag een kort filmpje gemaakt, die losjes is gebaseerd op de weekthema’s van de kalender. Hanna van der Horst is campagneleider bij Tear. ‘Ik vind het belangrijk om te investeren in jongeren zodat ze bewust keuzes kunnen maken, bijvoorbeeld op het gebied van relaties en social media. Ik hoop dat de serie bijdraagt aan een positieve levenshouding en dat de jongeren meer willen gaan doen zoals Jezus. Hun handen uit de mouwen steken en iets praktisch betekenen voor de ander.’

Stof tot nadenken

Uniek aan de serie zijn de dagelijkse korte afleveringen. ‘Het is een pittig verhaal over de vluchtelingenproblematiek, maar het kost maar drie minuten per dag en geeft veel stof tot nadenken. De serie daagt jongeren uit om te praten over onderwerpen waar je het niet zo vaak over hebt en verder te kijken dan je Iphone-schermpje. De filmpjes zijn daarom heel geschikt om te kijken in de klas, aan tafel of met de jeugdclub.’ De serie is dagelijks te volgen via de facebookpagina OPSTAAN!, de digitale televisiezender Family7 en Huis van Belle.

TEAR
TEAR
30-01-2016
Jongeren
https://www.tear.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies