Eerste Mini TeenStreet in De Kroeze Danne

Op 19-21 februari aanstaande vindt de allereerste Mini TeenStreet in Nederland plaats, georganiseerd door Operatie Mobilisatie. De eerste Nederlandse editie van deze internationale tienerconferentie vindt plaats op christelijk conferentiecentrum De Kroeze Danne en is met ruim 150 deelnemers nu al een succes.

Annelies Douma (organisatie): “Ik ben blij verrast over het grote aantal aanmeldingen. Het mooie is dat driekwart van de tieners en tweederde van de coaches nog nooit eerder op Teenstreet is geweest. We maken de Teenstreetbeleving hiermee toegankelijk voor een nieuwe groep.”

Mini TeenStreet combineert de belangrijkste elementen uit het reguliere TeenStreet in een laagdrempelige setting: een weekend in eigen land. TeenStreet is een internationale christelijke jongerenconferentie waar tieners begeleid worden in hun zoektocht naar God. Het doel is om samen met kerken jongeren te inspireren en toe te rusten om een (h)echte relatie met Jezus te hebben en daardoor Jezus te reflecteren in hun eigen leefwereld. Maar één week in het jaar is soms niet genoeg. Om de bijzondere sfeer van TeenStreet te laten voortleven, komt het evenement nu – in een iets kleiner formaat – naar Nederland. Ook de vaste sprekers van TeenStreet, Josh en Debs Walker zijn van de partij.

Voor de tieners die in de zomer op TeenStreet geweest zijn, vormt het een vervolg op hun ervaring. Voor anderen is het juist een toegankelijke manier om kennis te maken met het evenement. “Tijdens Mini TeenStreet kunnen jongeren ‘s winters proeven van wat ze al in de zomer ervaren hebben op TeenStreet”, legt mede-initatiefnemer Ewout van Oosten (Programmadirecteur TeenStreet) uit. “In feite gaan we tijdens Mini TeenStreet gewoon verder waar we gebleven zijn. De invulling van het weekend zal exact hetzelfde zijn als bij TeenStreet. Een van de elementen die terug zal keren, zijn de ‘small groups’. Daar ligt namelijk de kracht van TeenStreet: één volwassene investeert in vijf jongeren. Net als op TeenStreet zullen de jongeren ondervinden wat discipelschap is door onder meer op outreach te gaan.”

Ook inhoudelijk wil de organisatie een stap verder zetten. Ewout: “Afgelopen zomer hebben we het thema ‘Home’ behandeld: dat je thuis kunt – en mag – zijn bij God. Nu we weer ‘back home’ zijn, gaan we het hebben over hoe je handen en voeten kunt geven aan je geloof als je weer thuis bent en het gewone leven weer verder gaat.”

Christine Lemaire
© Henk-Jan Oudenampsen
16-02-2016
Jongeren
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies