Dik-Faber stelt vragen over documentaire Levenseindekliniek

Carla Dik-Faber wil dat de minister verder onderzoek doet naar de werkwijze van de Levenseindekliniek naar aanleiding van een documentaire die daar onlangs over verscheen. Het ChristenUnie-Kamerlid maakt zich onder meer zorgen over uitspraken van artsen van de kliniek dat “euthanasie straks soepeler gaat”.

Dik-Faber is naar eigen zeggen ‘verbijsterd’ over wat de documentaire liet zien. “Het is goed om te zien dat christenen hierin niet alleen staan. Ook onder niet-christenen is veel verontwaardiging ontstaan over de ‘huppakee-weg-euthanasie’.”

Carla Dik-Faber: “Ook de minister zal zich hierover moeten uitspreken. Ik heb al vele malen vragen gesteld aan de minister. De werkwijze van de Levenseindekliniek is er vooral op gericht de grenzen van de wet op te rekken. Deze documentaire maakt opnieuw indringend duidelijk dat deze werkwijze aan de kaak moet worden gesteld. Mijn vraag aan de minister is of zij zich kan voorstellen dat dit een gevoel van onveiligheid creëert bij mensen die ziek zijn, bij ouderen. Bovendien vind ik het onvoorstelbaar dat deze casussen door de regionale toetsingscommissies zijn goedgekeurd. Mijn vraag is ook: wie toetst de toetsingscommissies?”

Schriftelijke vragen van het Kamerlid Dik-Faber (ChristenUnie) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de Levenseindekliniek zijn in te zien op de website van de ChristenUnie via de link onderaan dit item.

Christenunie
Anne Paul Roukema
20-02-2016
Samenleving
https://www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies