World Vision: Syrische benefietmaaltijd overtreft verwachtingen

Het Wereldhuis in Houten puilde afgelopen zaterdagavond uit bij de Syrische benefietmaaltijd ten behoeve van World Vision. Bijna honderd mensen kwamen proeven en eten van wat de Syrische gastheren en gastvrouwen hadden klaargemaakt.

Behalve de gerechten (waar ze twee dagen voor in de keuken hadden gestaan), verzorgden zij ook een boeiende invulling van de avond. Archeoloog Ghazwan vertelde over het Syrië van vroeger en liet plaatjes zien van prachtige gebouwen en eeuwenoude tempels met daarna beelden van de ruïnes van nu.

Mustafa (18) en Rasja (17) interviewden elkaar over hun jeugd in Aleppo en Damascus. Ze vertelden ook over hun vlucht en hun tocht naar naar Europa. Verder was er een muzikale invulling, zongen de jongere kinderen Syrische liedjes en eindigden we de avond met een quiz over Syrië.

Het was een prachtige avond, waarop de Syrische Houtenaren in het middelpunt stonden. Een mooie manier voor het ontstaan van contacten tussen Houtenaren en Syrische vluchtelingen.

Naast dat het een mooie avond was, werd er ook nog eens €1350 opgehaald met deze benefietmaaltijd. Deze opbrengst is bestemd voor noodhulp aan de Syrische vluchtelingen in het Midden-Oosten!

Vindt u het belangrijk dat we de Syrische vluchtelingen blijven helpen? Doneer vandaag nog via de link naar de website van World Vision onderaan dit item.

World Vision
World Vision
14-03-2016
Samenleving
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies