Takecarebnb matcht vluchtelingen en gastgezinnen

Deze week heeft het team van Jan de Beer wethouders en gemeenteraadsleden van de ChristenUnie in Nederland gevraagd om het werk van Takecarebnb te ondersteunen. Van diverse gemeenten kwamen positieve reactie’s op het bericht. Lees hier enkele mooie voorbeelden:

Achtkarspelen:

“Donderdag zullen we dit onderwerp bespreken in onze fractievergadering.”

Apeldoorn:

“Het initiatief Takecarebnb was bij mij niet bekend, maar mooi om te zien dat het tot goede resultaten heeft geleid. Ik heb uw mail doorgestuurd naar mijn collega’s van de fractie, zodat we samen kunnen bekijken of we er mogelijk in Apeldoorn ook iets mee kunnen doen.”

Delft:

“Als de motie past bij een reeds geagendeerd onderwerp, zal ChristenUnie Delft beoordelen of deze motie meegenomen kan worden.”

Ede:

“Dat gaan we zeker bespreken in ons fractieoverleg.”

Hilversum:

“ik zou wel graag even contact met u willen bellen over wat een gemeente meer kan betekenen voor uw organisatie dan wat de organisatie zelf kan bereiken qua samenwerking.” NB: de gemeente Hilversum en Takecarebnb hebben contact voor samenwerking.

Rotterdam:

“Geweldig initiatief, en voor ons reden om eind vorig jaar een motie in te dienen om te zoeken naar een manier om als gemeente Rotterdam met takecareBNB te gaan samenwerken. Die motie is aangenomen en gesprekken zijn bezig. … Heel goed dat je dit initiatief breder onder de aandacht brengt. Geweldige manier om de samenleving te mobiliseren, Bij integratie zijn we allemaal aan zet! We doen dus ook een appél op de sameleving. We zijn als fractie in gesprek met kerken om dit appél ook via kerken te doen.”

Súdwest-Fryslân:

“Een hele sympathieke motie. We gaan hier zeker wat mee doen.”

Westerkwartier:

“Hartelijk dank voor uw mail. Deze breng ik onder de aandacht bij het raadslid dat dit onderwerp in portefeuille heeft.”

Westland:

“Dank voor je bericht. Ik zal dit delen in mijn omgeving, veel zegen toegewenst in Zwolle.”

Zwolle

Eind vorig jaar nam de Zwolse gemeenteraad unaniem een motie aan die het Zwolse college van B&W opriep om te gaan samenwerken met Takecarebnb. Deze stichting doet zo ontzettend goed werk. Ook omdat wij in ons gezin, in onze middelgrote stadswoning, een jongen uit Afghanistan opvangen, en elke dag weer ervaren wat we zo voor elkaar mogen betekenen, breng ik graag dit bericht onder uw aandacht. Misschien wel op geen andere manier dan door iemand tijdelijk in onze huizen op te nemen, kunnen we nu als christenen laten zien hoe we Jezus willen volgen en we Zijn liefde aan onze naasten willen doorgeven.

Of zoals de raadsleden Gerdien Rots en Ruth Stoorvogel van de ChristenUnie Zwolle zo mooi schrijven waarom ze de motie voor samenwerking hebben gesteund:

“Een goede opvang en de juiste integratie van statushouders brengen de nodige uitdagingen met zich mee. Uitdagingen vragen op hun beurt altijd om creativiteit.

Daarom kunnen wij het werk van Takecarebnb van harte ondersteunen. De organisatie heeft een creatieve en succesvolle manier gevonden om de opvang te ontlasten en integratie te bevorderen. ‘Ontheemden’ krijgen door de logeerweken de kans om bij te komen en een netwerk op te bouwen. Dit zijn cruciale onderdelen voor een succesvolle integratie. Maar ook voor de gastvrije gezinnen zijn deze ontmoetingen een verrijking voor hun leven. Deze win-win wordt door Takecarebnb prachtig gefaciliteerd.

U kunt ook overwegen om het werk van Takecarebnb te ondersteunen door aandacht te geven in uw kerkelijke gemeenschap of door misschien te overwegen om zelf iemand tijdelijk in uw huis op te nemen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Takecarebnb via info@takecarebnb.org of via de website onderaan dit artikel.

Weekbericht 72 – Jan de Beer
© Toff-fotografie – Tobias Huizing
12-02-2022
Hulpverlening
https://www.takecarebnb.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies