Laat je niet overvallen

Column – Voor de eigenaar/bestuurder van deze camper kwam ik te laat. Toen ik een foto wilde maken van het snel stijgende water in de rivier stond zijn camper al met 4 wielen in het water. Het rivierwater steeg al boven de kademuur uit. Met droge voeten achter het stuur van zijn camper komen zat er voor hem niet meer in. Hij had zich door het snel stijgende water laten overvallen

Gebrek aan kennis

Dit zal de inwoners van het stadje dat aan deze rivier ligt niet overkomen. Zij zijn bekend met het verschijnsel van het snel stijgende rivierwater. Dat doet zich voor als water uit Duitsland zijn weg zoekt naar het lager gelegen IJsselmeer. Maar vanuit het IJsselmeer wordt bij een aanhoudende sterke westelijke wind het water landinwaarts gestuwd. En dat vraag om moeilijkheden. In korte tijd stijgt het water van de rivier en komt een gedeelte van de parkeerplaats onder water te staan. Wie van dit gevaar weten halen voordat het zo ver is tijdig hun auto van de parkeerplaats en parkeren die op een hoger gelegen deel. Deze camper was door het water overvallen. Waarom? Omdat de eigenaar/bestuurder vermoedelijk niet wist van dit gevaar. Onbekendheid met dit verschijnsel kan dus leiden tot een klein rampje.

Tijdig in veiligheid

We kunnen turbulente tijden verwachten. Dat baseer ik niet alleen op wat wetenschappers ons vertellen, maar ook op wat ik lees in mijn bijbel. Er staan geen kleine rampjes, maar grote rampen voor de deur. Een onderdeel van wat er staat te gebeuren is de wederkomst van de Heer Jezus en op rampen die daarna over de aarde zullen worden uitgestort. Voor elk van ons geldt in dit verband dan ook tijdig in veiligheid te komen.

Oproep

Zalig degenen die tijdig door geloof en bekering hun ziel in veiligheid hebben gebracht bij de Heer Jezus.

Wat zeg je? Nog niet gedaan?! Maak er dan haast mee. Pas op dat het je niet overvalt.

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden
© Willem van Leiden
20-02-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willenvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies