Dagvoorzitter

Column – Vanmorgen had ik Kees voor het eerst sinds een aantal jaren weer aan de telefoon. Een goede kennis, waarmee ik destijds veel contact had. Na wat bijgepraat te hebben vertelde hij mij dat ook hij inmiddels zijn vele bestuurlijke functies had neergelegd. Hij was nog voorzitter van één vereniging en ouderling in de kerk.

Ruzie

Toen vertelde hij mij dat hij gevraagd was dagvoorzitter te worden. In zijn woonplaats was er ruzie ontstaan in een bepaalde vereniging. De bestuursleden hadden hun functies neergelegd. Hoe nu verder? Daarvoor waren ze bij hem gekomen. Ze hadden hem gevraagd een poging te ondernemen de boel weer op de rails te krijgen. Aan Kees zal het niet liggen. Ik ken hem als een bruggenbouwer. Hij weet door wijsheid en takt mensen weer bij elkaar te brengen. Niet dat hij hiermee te koop loopt. Ik weet dat, omdat ik Kees wat beter ken.

Voeten van vredestichters

Nu weet je vermoedelijk nog niet waarom ik deze column schrijf. Wel, omdat ik blij word van mensen die pogingen doen vrede te scheppen op plekken waar onmin is. Zij geven dan heel praktisch inhoud aan de woorden “Zalig de voeten van de vredestichters.”

Daar word jij toch ook blij van?!

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden
© Henk-Jan Oudenampsen
22-02-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies