Oefenen

Column – Waar de wereld al bang voor was is gebeurd: Rusland heeft Oekraïne aangevallen. Een gesuggereerde militaire oefening ging een stap verder: het werd een aanval. De eerste reactie die ik hierop bij mijzelf waarneem is de vraag: Waar gaat dit naartoe? Waar eindigt dit? Volgens mij niet zo gek. Misschien herken je dit ook wel bij jezelf. Maar ik ben inmiddels een stapje verder. Ik ga oefenen.

Hizkia

Nee, geen oefening op militaire leest. Ik ga te rade bij koning Hizkia. Hij leefde lang geleden in Israël en werd bang door dreigende oorlogstaal van een andere koning. De geschiedenis lees je in 2 Koningen 19. De oorlogsdreiging kreeg hij zelfs zwart op wit. En wat deed hij? Met die dreiging op papier ging hij naar God. Hij ging naar de tempel, vouwde de brief open en liet God lezen wat de andere koning had geschreven. Wist God dat dan niet? Natuurlijk wel, maar het was voor Hizkia een oefening in geloofsvertrouwen. God betrekken bij zijn onrust.

Aan de slag

Met dit voorbeeld wil ik aan de slag gaan. Ik wil mij gaan oefenen in geloofsvertrouwen. Daar is het nu een bijzonder geschikte tijd voor. De spanning loopt op en wat is het dan een voorrecht voor een christen om met dit probleem naar God te gaan. Kent God dit probleem dan niet? Natuurlijk wel, maar het is voor mij (en voor jou?) een oefening in geloofsvertrouwen. God betrekken bij mijn onrust. Mijn ‘probleem’ in Zijn hand leggen en het verder proberen los te laten.

Vraag

Oefen je mee? Zo ja, dan vormen we als gelovigen een groot gebedsleger. Dat geeft alleen maar overwinnaars!

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden
© Henk-Jan Oudenampsen
25-02-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies