Getuigen

Column – Ik kan mij voorstellen dat de omstanders het belachelijk hebben gevonden wat koning Josefat had gedaan. Hij had zijn leger samengesteld, maar vooraan had hij een groep zangers opgesteld. Al zingend en van God getuigend gingen zij de tegenstander tegemoet.

Geloofsvertrouwen toen

Laat ik bij het begin beginnen. Koning Josefat krijgt een mededeling dat omliggende volken onderweg naar hem zijn om strijd met hem te leveren Josefat wordt bang. Met zijn angst gaat hij naar de God van Israël. Hij bidt tot God en krijgt duidelijkheid wat te doen. Een leger samenstellen en voorop zangers opstellen. Zij moeten geen soldatenliederen zingen, maar een lied waarin zij God groot maken en loven. De tekst van het lied is bewaard gebleven. Het luidt: “Looft de Here, want zijn goedertierenheid is tot in eeuwigheid.” De hele geschiedenis kan je lezen in 2 Kronieken 20.

Geloofsvertrouwen nu

Vandaag zag ik een filmpje van een relatief grote groep zingende gelovigen in een ondergronds metrostation in Kiev. Het bestaat dus nog steeds. Van God zingen in tijden van angst en nood. Hem daarmee loven en grootmaken.

En ik?

Moet ik ook zingend de straat op? Om meerdere redenen lijkt mij dit geen goed idee. Toch heb ik een sterk verlangen mijn omgeving te laten zien waar mijn vrouw en ik staan in deze periode van onzekerheid en onrust. Toen kwam een minder spectaculair getuigenis voor mijn aandacht. Op een A4-tje print ik de tekst van het lied ‘’k Stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God” en dat plak ik achter een van onze voorramen. Het resultaat zie je op bovenstaande foto.

Ook iets voor jou?

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden
© Willem van Leiden
27-02-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies