Amir Tsarfati: Shalom vanuit de 75-jarige staat Israël

Amir Tsarfati: Shalom vanuit de 75-jarige staat Israël. Driekwart eeuw geleden vervulde God de bijbelse profetie door het land Israël te herstellen, het dode gebeente van het volk tot leven te wekken en in één dag een natie te scheppen. “Wie heeft zoiets gehoord?” vroeg de Heer in Jesaja 66:8. Het antwoord is “niemand” …totdat Hij het deed! Op 14 mei 2023 is het 75 jaar geleden dat David Ben-Gurion de onafhankelijkheid van de staat Israël uitriep.

De Heer is trouw aan Zijn beloften voor Israël, en Hij is altijd trouw aan Zijn kinderen. Wat je ook doormaakt, wat het ook is waardoor je ontmoedigd of gebroken bent. Je hoeft alleen maar naar het bestaan van Israël te kijken om je eraan te herinneren dat als God zegt dat Hij bij je is en je zal dragen.

Onafhankelijkheidsdag Israël

Dus toen mijn familie en ik gisteren Yom Ha’atzmaut vierden, Israëls Onafhankelijkheidsdag, vierden we niet alleen ons land. We prezen de God die de wedergeboorte tot stand bracht. En we verheugden ons dat we gezegend waren om tot de generatie te behoren die getuige was van dit grootste teken. De aftelklok naar de terugkeer van onze Messias om zijn gemeente te halen, is begonnen. Samen verhieven we de naam op van onze trouwe Vader, onze almachtige God.

Psalm 36:6-8

HEERE, Uw goedertierenheid reikt tot in de hemel, Uw trouw tot de wolken.
Uw gerechtigheid is als de machtige bergen,
Uw oordelen zijn als de grote watervloed;
mensen en dieren verlost U, HEERE.
Hoe kostbaar is Uw goedertierenheid, o God!
Daarom nemen de mensenkinderen de toevlucht
onder de schaduw van Uw vleugels.

Israël valt observatiepost van Hezbollah aan

De Israëlische defensiemacht heeft een artillerieaanval uitgevoerd op een observatiepost van Hezbollah net over de Syrische grens bij de Golanhoogte. De IDF volgde door het gebied te bestrooien met pamfletten waarin Syrische soldaten werden gewaarschuwd hun samenwerking met de door Iran gesteunde militie te staken. Er waren geen meldingen van gewonden.

Terreuraanslag in Jeruzalem

Een Arabische vader van vijf kinderen reed maandag met zijn voertuig opzettelijk in op een drukke markt in Jeruzalem. Vijf Israëli’s raakten gewond, één ernstig. Een gewapende burger doodde de terrorist ter plaatse. Deze man, die zijn gezin in de steek liet om deze gruwelijke daad uit te voeren, is een perfect voorbeeld van de woorden van voormalig premier Golda Meir: “Er zal vrede komen wanneer de Arabieren meer van hun kinderen zullen houden dan ze ons haten.”

Wapens naar de Westelijke Jordaanoever

Een lid van het Jordaanse parlement, Imad Adwan, is zaterdag bij de grensovergang Allenby Bridge in hechtenis genomen. In de auto van Adwan werden een dozijn aanvalsgeweren, meer dan 200 handwapens en goud bestemd voor anti-joodse partijen op de Westelijke Jordaanoever gevonden. De Israëlische autoriteiten spraken de Jordaanse regering snel vrij van elke overtreding van de daad. Beschuldigingen vlogen echter in het rond, maar in een onverwachte vorm. Voormalig Jordaans parlementslid Tarek Khoury richtte zijn woede op Israël en zei dat zij hadden verzonnen dat het goud in de auto lag. Waarom was hij zo boos? Omdat de opname van het goud “de heldendaad zou veranderen in een smokkelprobleem.” Het is moeilijk om tegen dat soort mentaliteit te vechten.

Amerikaanse drone neergeschoten door pro-Iraanse militie…

Een Amerikaanse MQ-1C Gray Eagle drone is vorige week neergeschoten nabij Kirkuk, Irak. Pro-Iraanse sjiitische milities gebruikten een luchtdoelraket om hem neer te halen. Amerikaanse troepen, die in het gebied waren, vernietigden wat er over was van de UAV om te voorkomen dat het in vijandelijke handen zou vallen.

Hooggeplaatste geestelijke vermoord in Noord-Iran

Terwijl Ayatollah Abbas Ali Soleimani gisteren in een bank zat, liep een van de beveiligers achter hem aan en opende het vuur. Soleimani, die lid was van de machtige Vergadering van Experts voor het Leiderschap van Iran en een voormalig persoonlijk vertegenwoordiger van de Opperste Leider, Ayatollah Ali Khamenei, stierf kort daarna in het ziekenhuis. De aanvaller is in hechtenis genomen. De dood van de geestelijke is de hoogste ambtenaar die de afgelopen jaren is gedood.

Naties krabbelen op bij verhitting Soedan

Terwijl het geweld in Soedan toeneemt, haasten de regeringen van de wereld zich om hun burgers te evacueren. Om daarbij te helpen hebben de VS en Saoedi-Arabië bemiddeld in een 72 uur durend staakt-het-vuren tussen beide partijen. Tot nu toe zijn bij de gevechten ten minste 427 mensen gedood, en de vuurgevechten reiken tot in woonwijken en buurten. Dinsdag waarschuwde de Wereldgezondheidsorganisatie nadat de rebellen de controle hadden overgenomen over het Nationaal Laboratorium voor Volksgezondheid in de hoofdstad Khartoem. Het laboratorium bewaart monsters van verschillende ziekten, waaronder polio en mazelen, waardoor de WHO waarschuwde voor een “enorm biologisch risico”. Soedan heeft onze gebeden nodig!

Erdogan’s gezondheid

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft gisteren op advies van zijn artsen zijn verkiezingsbijeenkomsten geannuleerd. Op woensdag liep hij weg van een live televisie-interview met de mededeling dat hij maagproblemen had. Onmiddellijk kwam de geruchtenmolen op gang en sommigen zeiden dat hij een myocardinfarct had gehad. De verkiezingen, die gepland zijn voor 14 mei, worden hevig betwist en volgens velen is het mogelijk dat Erdogan verliest na 20 jaar als premier en daarna als president te hebben gediend.

Russische minister van Defensie ontvangt inlichtingenchefs

Moskou ontving dinsdag een behoorlijke gastenlijst toen de ministers van Defensie en de chefs van de inlichtingendiensten van Turkije, Iran en Syrië zich bij de Russische minister van Defensie voegden. Volgens de Turkse minister van Defensie Hulusi Akar was het doel om “zo snel mogelijk vrede en rust in de regio te brengen”. Bij het lezen van deze gastenlijst ging iedereen die ooit de profetieën van Ezechiël heeft gelezen overeind zitten en zei: “Yep.”

Oekraïense UAV probeert Russische schepen op de Krim aan te vallen…

Een Oekraïense drone werd neergeschoten nabij Sevastopol, de Krim, en een tweede explodeerde met lichte schade tot gevolg, aldus de Russische autoriteiten. Het kennelijke doelwit was de Russische Zwarte Zeevloot die daar is gestationeerd. Oekraïne zwijgt over de aanval. Hoewel deze poging misschien niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, toont ze wel aan dat Kiev in staat is diep in Russisch gebied door te dringen.

VS sturen nucleaire onderzeeër naar Zuid-Koreaanse wateren

Sinds de Koude Oorlog van 1980 hebben de VS geen kernonderzeeër meer in Zuid-Korea aangemeerd. Maar na een overeenkomst gisteren tussen de Amerikaanse president Joe Biden en de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol gaat dat veranderen. Als krachtige boodschap aan Noord-Korea’s Kim Jong-un zullen de VS een Ohio-klasse kernonderzeeër aanleggen in de haven van hun zuidelijke bondgenoot. Hou deze situatie in de gaten. De Opperste Leider in het noorden staat er niet om bekend dat hij beledigingen onbeantwoord laat.

Nieuw boek komt dinsdag uit

Het is eindelijk zover! Mijn nieuwe boek, Is de Verdrukking begonnen?, komt dinsdag uit! Ik ben zo enthousiast dat jullie het gaan lezen. Niet alleen bevat het alles wat je moet weten over de Opname en de Verdrukking, maar het is geschreven op een manier die kan spreken tot degenen die zich nog niet aan Jezus de Messias hebben toegewijd. Het beschrijft duidelijk de hoop en de beloften die voortkomen uit een relatie met Hem, en legt uit hoe ook zij zich in Zijn familie kunnen voegen. Ik bid dat door dit boek christenen waarheid wordt gegeven, ongelovigen hoop, en degenen die op een dag achterblijven een gids krijgen over wat er op hen afkomt en hoe zij zich geestelijk kunnen voorbereiden op de aanval.

Is de Verdrukking begonnen? Zijn dit de laatste dagen? Welke rol speelt Israël? Hoe moeten christenen leven in deze gevaarlijke tijden? Stem zeker af op mijn recente interview met Erick Stakelbeck op The Watchman waarin we deze vragen, profetische inzichten en meer bespreken!

Tour door Griekenland en Turkije

Ga met ons mee op onze spectaculaire nieuwe Voetstappen van Paulus Tour! Deze Griekenland en Turkije tour omvat een dag in Athene en een dag in Korinthe, gevolgd door zeven nachten aan boord van een cruise naar Thessaloniki, Kavala, Istanbul, Dikili, Efeze en Patmos. Ontdek de verbazingwekkende plaatsen die Paulus op zijn missiereizen bezocht! Meer informatie vindt u hier.

Dankbaar

Ik dank u nogmaals voor uw gebeden voor mij en deze bediening. De vijand blijft ons team aanvallen, maar onze God is groter! Ook ben ik zo dankbaar voor uw financiële steun. Dat is wat ons in staat stelt om de hoop uit de Schrift naar de verlorenen en ontmoedigden over de hele wereld te brengen. Moge God u blijven zegenen terwijl u Hem dient.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

In afwachting van zijn terugkeer,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies