SGP tegen coronapas: Hebben we dan niets geleerd van de COVID-crisis?

Op maandag 12 juni 2023 sprak het Europees Parlement over het WHO-gezondheidscertificaat. Bert-Jan Ruissen (SGP) wil op z’n minst eerst een fatsoenlijk debat over de mogelijke grote consequenties van een dergelijk systeem. “Hebben we dan helemaal niets geleerd van corona?”, zo vraagt hij aan de Europese Commissie. De SGP vindt het erg onverstandig dat de Europese Commissie de omstreden coronapas wil gebruiken als basis van een WHO-certificaat voor vaccinaties en gezondheidsverklaringen.

Schijnveiligheid coronapas

“Heeft Brussel dan echt niks geleerd van de COVID-crisis?”, zei europarlementslid Bert-Jan Ruissen in het Europees Parlement. “Hebben we niet gezien hoe het coronacertificaat leidde tweedeling in onze samenleving, tot schijnveiligheid en tot problemen voor gewetensbezwaarden?”

Ruissen hekelt dat de Europese Commissie deze stap vrij geruisloos wil zetten, zonder een gedegen bezinning op de mogelijke consequenties.

Leren van fouten

“Laten we leren van de fouten uit het verleden. En in ieder geval een goed debat voeren hierover. Dat is wel het minste dat we zouden kunnen en moeten doen”, concludeerde Ruissen in het Europees Parlement.

Bert-Jan Ruissen

Bert-Jan Ruissen (1972) is sinds 2 juli 2019 lid van het Europees Parlement, als lid van de fractie van Europese Conservatieven en Hervormers. Hij was lijsttrekker van de SGP bij de Europese verkiezingen 2019. De heer Ruissen was coördinerend beleidsambtenaar landbouw en innovatie op het ministerie van Economische Zaken en fractievoorzitter van de SGP in de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel. In het Europees Parlement is de heer Ruissen lid van de commissie landbouw en plattelandsontwikkeling en de commissie visserij.

Twitter: twitter.com/SGPnieuws
YouTube: youtube.com/SGPnieuws  
Website: sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies