Celstraf voor vrouw die baby van 32 weken aborteerde

Een vrouw in Engeland moet voor 28 maanden de cel in omdat ze een abortus uitvoerde bij 32 weken zwangerschap. In dit land mag abortus tot 24 weken worden toegepast. De uitspraak van de rechter leidt tot veel commotie bij politici en pro abortusactivisten.

Alternatieven voor abortus van Er Is Hulp

Er Is Hulp: Bij onverwachte zwangerschap is abortus echt niet de enige oplossing. Er zijn goede alternatieven voor abortus en daarnaast is er ook veel hulpverlening. Natuurlijk ben je geschrokken en ben je misschien wel radeloos wat je nu moet doen. Daarom speciaal voor jou deze pagina, want je hebt recht op alle informatie over wat een abortus inhoudt, maar ook welke andere mogelijkheden er zijn.

Alternatieven voor abortus, welke zijn er?

Speciaal voor jou daarom deze pagina met alternatieven voor abortus, om je andere mogelijkheden te laten zien. Want abortus is verwoestend voor jezelf maar natuurlijk ook voor je kindje. Lees maar eens een abortus ervaring. Hoe begrijpelijk de redenen voor abortus soms ook kunnen zijn, toch is het doodmaken van een kindje niet de oplossing. De hieronder genoemde alternatieven voor abortus zijn ook in geen geval makkelijk, maar je kunt wel verder leven zonder dat je je eigen kindje hebt dood laten maken.

Als je bij een huisarts bent geweest in verband met je onverwachte zwangerschap kan hij of zij je ook informeren over andere mogelijkheden, dus ook over alternatieven voor abortus.

Regelgeving in Nederland

Een abortus mag tot de 24e week van de zwangerschap. Artsen gaan in de praktijk uit van 22 weken. Daarna kan een abortus alleen om zeer zwaarwegende medische redenen. Alleen een abortuskliniek of ziekenhuis met een vergunning van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) mag een abortus uitvoeren. Afhankelijk van de duur van een zwangerschap kunt u gebruik maken van medicatie (de abortuspil) of een ingreep.

Sommige huisartsen vinden dat zij zelf ook een abortuspil mogen geven. Maar zij hebben geen vergunning. Uw huisarts kan u informeren over een abortuskliniek in de buurt. Ook kunt u zelf rechtstreeks naar een abortuskliniek.

Abortus mag tot de vrucht buiten uw lichaam zou kunnen overleven. Die grens ligt voor het strafrecht bij 24 weken. Artsen houden in de praktijk 22 weken aan als grens. Dat is omdat zij tot op 2 weken nauwkeurig de duur van de zwangerschap kunnen bepalen.

Na 24 weken mag een arts een zwangerschap alleen afbreken om zeer zwaarwegende medische redenen. Bijvoorbeeld als de ongeborene niet levensvatbaar is. Artsen moeten zich houden aan zorgvuldigheidseisen bij late zwangerschapsafbreking.

Meer informatie over regelgeving in Nederland: www.rijksoverheid.nl
Meer: www.erishulp.nl
Of: www.vbok.nl
Meer informatie: www.family7.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies