Oproep van Amir Tsarfati: Vertel vandaag nog iemand over Jezus

Amir Tsarfati in de nieuwsbrief van deze week: Shalom uit de Jezreel Vallei! Wat een vreugde is het om weer thuis te zijn bij mijn familie in Israël. Ik hou van de tijd die ik heb gehad met lesgeven en het ontmoeten van mensen tijdens de afgelopen rondreis door Europa. Maar er is geen groter gevoel dan thuiskomen in de armen van mijn vrouw en kinderen.

Onze laatste stop op de Europese tour was in Timisoara, Roemenië. Wat een mooi kerk en wat een geweldige mensen. Tijdens de conferentie Revealing Revelation waren er 3000-4000 mensen aanwezig. Maar ondanks deze enorme aantallen verliep de conferentie vlekkeloos. Dit kwam doordat de kerk een grote hoeveelheid vrijwilligers had. Van degenen die achter de schermen werkten tot de leden van het volledige orkest dat hielp om de aanbidding te leiden, er was nooit een tekort aan mensen die bereid en in staat waren om te helpen. Wat een zegen!

Een andere grote vreugde van onze tijd in Timisoara was het gratis weggeven van 3000 Roemeenstalige exemplaren van Openbaring. We konden dit doen dankzij de donaties van jullie donateurs voor ons werk. Heel erg bedankt!

Waarschuwen

Als velen naar de wereld om ons heen kijken, zien ze chaos. Ik zie iets anders. Ik zie God die de mensen van deze wereld waarschuwt dat Zijn oordeel er snel aankomt. De Bijbel laat ons zien dat dit de manier is waarop Hij te werk gaat – waarschuwen en dan oordelen. God stuurde Noach om de wereld te waarschuwen dat Zijn oordeel eraan kwam. Hij stuurde engelen om Sodom en Gomorra te waarschuwen dat er een oordeel op komst was. Hij stuurde profeten naar Israël om hen te waarschuwen dat het oordeel op komst was. En Hij vertelde de hele kerk over de tekenen dat het oordeel eraan komt.

Vertel vandaag nog iemand over Jezus

De wereld hoort het misschien niet graag, maar een deel van de evangelieboodschap die we de wereld moeten brengen is dat het oordeel eraan komt, dus bekeer je! Maar hoe kunnen ze gehoor geven aan Gods oproep om zich te bekeren als we Zijn waarschuwing niet met hen delen? Vertel vandaag nog iemand over Jezus. Hij is de enige manier om te ontsnappen aan de dingen die over de hele wereld komen.

Romeinen 10:14-15
Hoe zullen zij dan Hem aanroepen in Wie zij niet geloven? En hoe zullen zij in Hem geloven van Wie zij niet gehoord hebben? En hoe zullen zij horen zonder iemand die predikt? En hoe zullen zij prediken, als zij niet gezonden worden? Zoals geschreven staat: Hoe lieflijk zijn de voeten van hen die vrede verkondigen, van hen die het goede verkondigen!

China beweegt zich naar het westelijk halfrond

Dinsdag werd bekend dat China en Cuba in onderhandeling zijn over de bouw van een militaire trainingsfaciliteit in het Caribische land. Dit is een enorme ontwikkeling, omdat het vooruitzicht ontstaat dat Chinese troepen vlak voor de deur van Amerika worden gestationeerd. Sinds de Koude Oorlog is er geen vijand van een supermacht zo dicht bij het Amerikaanse vasteland geweest. Het vooruitschuiven van deze grote provocatie is een duidelijk teken van het gebrek aan respect en minachting van de Chinese president Xi Jinping voor de regering van Joe Biden. Eerder in de week gaf Xi een visuele demonstratie van deze houding toen hij aan het hoofd van de tafel zat tijdens officiële gesprekken met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken, in plaats van recht tegenover hem zoals de diplomatieke etiquette voorschrijft.

Gevechtshelikopters assisteren in Jenin

Het Israëlische leger heeft maandag een inval gedaan in de onrustige stad Jenin op de Westelijke Jordaanoever. Toen de intensiteit van de grondgevechten een hoogtepunt bereikte, schakelde de Israëlische luchtmacht helikoptergevechtsschepen in om te assisteren. Dit is de eerste keer in twee decennia dat deze militaire helikopters werden ingezet op de Westelijke Jordaanoever. Jenin is een terroristisch bolwerk voor zowel Hamas als de Islamitische Jihad. In het conflict vielen vijf doden en meer dan 90 gewonden. Onder de Israëlische slachtoffers waren acht gewonden.

Vier Israëli’s gedood bij terreuraanslag op Westelijke Jordaanoever

In een aanval waarvan Hamas beweerde dat het een reactie was op de inval van de IAF in Jenin, openden twee schutters dinsdag het vuur op een restaurant en tankstation. Vier Israëli’s, waaronder een tiener, werden gedood en vier anderen raakten gewond. Een van de Hamas-terroristen werd ter plaatse gedood en de tweede werd korte tijd later neergeschoten door veiligheidstroepen. Terwijl de Palestijnen de doden vierden, nam de Amerikaanse ambassadeur in Israël Tom Nides de gelegenheid te baat om zijn spijt te betuigen voor het verlies aan mensenlevens aan beide kanten. De Israëlische ambassadeur in de VS Michael Herzog schoot snel terug in een tweet: “Elke poging tot een zogenaamde ‘evenwichtige’ veroordeling is misplaatst en respectloos tegenover de nagedachtenis van de slachtoffers.” Als reactie op de aanval heeft de Israëlische regering gezworen om 1000 nieuwe huizen te bouwen voor Joodse gezinnen in hetzelfde gebied.

Israëls revolutionaire anti-terreur tactiek

Israëlische sluipschutters van de politie doodden woensdag twee terroristen toen de mannen oprukten in de richting van de nederzetting Shiloh. Dit gebeurde kort nadat een andere terreurverdachte in hechtenis was genomen toen hij gewapend met een bijl oprukte richting Hebron. Diezelfde nacht voerde de IAF haar eerste gerichte luchtaanval in jaren uit op de Westelijke Jordaanoever. Ze vernietigden een auto met daarin een Palestijnse Islamitische Jihad terreurcel die op weg was om een schietaanval uit te voeren bij het Jamalah checkpoint. Deze droneaanval was een spelbreker. De terroristen op de Westelijke Jordaanoever dachten dat ze immuun waren voor de tactieken in Gaza. Nu realiseren ze zich dat als ze Gaza-achtige terreur naar Judea en Samaria brengen, ze het Gazaachtige antwoord van de IDF zullen krijgen.

Druzische gemeenschap protesteert tegen windmolenparken

In het noordelijke deel van de Golanhoogten zijn gewelddadige protesten uitgebroken tussen honderden leden van de Druzische gemeenschap en de Israëlische politie. De Druzen zijn boos over de plannen van de overheid om windturbines te bouwen op hun landbouwgrond. Premier Benjamin Netanyahu sprak met de spirituele leider van de Druzen, Sheikh Mowafaq Tarif, en stemde ermee in om de bouw 10 dagen stil te leggen zodat er over een oplossing onderhandeld kan worden.

Intel sluit recordovereenkomst met Israël

In de grootste internationale investering ooit in Israël heeft chipfabrikant Intel toegezegd 25 miljard dollar te steken in de bouw van een fabriek. Dit wordt de derde chipfabriek die het bedrijf in het land bouwt. De bereidheid van Intel om deze deal te sluiten is een klap voor de propaganda-inspanningen van progressief links om nieuwe investeringen uit het land te weren vanwege Israëls beweging in de richting van gerechtelijke hervormingen.

Rusland opent consulaat in Jeruzalem

Moskou opent wat het noemt het “bijkantoor van de consulaire afdeling van de Russische ambassade in Israël” in Jeruzalem. Hoewel de ambassade in Tel Aviv blijft, vinden beide partijen dit een belangrijke stap in de diplomatieke betrekkingen tussen de twee naties. De locatie in het centrum, die nu een parkeerplaats is, zal een residentie voor Russische diplomaten en een conferentiezaal omvatten.

Poetin heeft optimistische toon in toespraak

De Russische president Vladimir Poetin hield vrijdag de keynote speech op het St. Petersburg International Economic Forum. Als we afgaan op wat hij zei, ziet alles er rooskleurig uit, van de oorlog met Oekraïne tot de Russische economie en internationale betrekkingen. De volgende dag, tijdens een ontmoeting met Afrikaanse leiders, hield Poetin een stuk papier omhoog waarvan hij beweerde dat het een ontwerp was van een vredesakkoord tussen Rusland en Oekraïne van maart 2022. Alles zag er goed uit voor de ondertekening, totdat Rusland zich zoals beloofd terugtrok uit Kiev. Toen dat eenmaal gebeurde, volgde Oekraïne volgens Poetin het advies van de VS en het Westen op en “gooide alles op de vuilnisbelt van de geschiedenis”.

Oekraïne beweert dat Rusland mijnen heeft gelegd in kerncentrale

Rusland heeft mijnen geplaatst in de koelvijver van de Zaporizhzhia kerncentrale, beweerde Kyrylo Budanov, hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, dinsdag. Als deze mijnen tot ontploffing worden gebracht, kan 2 miljoen vierkante kilometer land worden vervuild, waaronder delen van Moldavië, Turkije en Wit-Rusland.

Letland geeft al zijn helikopters aan Oekraïne

Het Baltische land Letland gaat helemaal op in zijn steun aan de militaire inspanningen van Oekraïne. De premier van het land, Krisjanis Karinš, zei: “Al onze Stinger-raketten zijn nu in Oekraïne. We hadden een helikoptervloot, waarvan de laatste nog wordt overgespoten zodat ze kunnen worden gebruikt; de laatste gaat naar Oekraïne.” Het kleine land zal Kiev ook steunen met training, drones, munitie en humanitaire hulp.

Het werk van Behold Israel

Ik ben enthousiast om de Openbaring-conferentie dit najaar te presenteren in een van mijn favoriete steden – Fort Worth, Texas!

Alles wat je moet weten over de opname en de verdrukking. Dat is wat je zult vinden in mijn nieuwe boek, Has the Tribulation Begun? Ik ben bemoedigd nu er berichten binnenkomen over hoe God dit boek gebruikt om de hoop van het evangelie te verspreiden, evenals de waarheid over de plannen van de Heer voor de eindtijd. Haal je exemplaar vandaag nog op!

Nogmaals bedankt voor jullie gebeden en steun. Het is dankzij jullie trouw dat we zoveel jongvolwassenen op de Israël-tour konden krijgen en die 3000 boeken konden weggeven aan de Roemeense kerk. God beweegt door jullie heen en we zijn zo dankbaar dat jullie naar Zijn roep luisteren. Moge de Heer jullie zegenen en bewaren deze week.

In afwachting van Zijn Terugkeer,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies