Zonde door iets niet te doen

Column – Laat ik direct maar met de deur in huis vallen en Jacobus 4:17 citeren. Daar staat “Wie dan weet goed te doen, en het niet doet, voor hem is het zonde.” Dat is het eerste deel van deze column.

Dreigende humanitaire ramp

Nu het tweede deel. Ik vraag me hierbij af of een column  over een dreigende humanitaire ramp in Afrika wel past op een site dat het goede nieuws wil brengen. In een bekend Nederlands dagblad zag ik vanmorgen een foto staan van een dode kameel. Op de achtergrond zit iemand op zijn/haar hurken en die kijkt/staart daar naar. In de begeleidende tekst wordt er melding van gemaakt dat de kans bestaat dat medio dit jaar zo’n 25,3 miljoen mensen in de Hoorn van Afrika te maken krijgen met grote acute voedselonzekerheid. Een humanitaire ramp dreigt. Dit soort beelden en woorden maken indruk op mij. Ze roepen bij mij een verdrietig gevoel op.

Als ik het eerste en het tweede deel van deze column naast elkaar leg dan snappen wij toch wat ons te doen staat?!

Oproep goed te doen

Hier misstaat ook de laatste zin uit het bedoelde krantenartikel niet als afsluiting van deze column. De coördinator van een noodhulporganisator zegt daar: “Het raakt mij. Het gaat om mensen als u en ik. Ik heb net wat meer geluk gehad met het land waarin ik ben geboren. Dat besef ik hier elke dag.”

Mede vanuit dat besef dus een oproep goed te doen, daarbij verwijzend naar Jacobus 4:17.

Auteur: Willem van Leiden
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Van de auteur verscheen het boek: Dan wil ik wel naar de hemel!
De columns in dit boek zijn in 2022 gepubliceerd op ChristelijkNieuws.nl.
ISBN 978-94-91888-10-6, 144 pagina’s, gebonden, prijs € 19,50
Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies