Tot in eeuwigheid

Column – Dit wordt geen column in de gebruikelijke zin van het woord. Wel een schrijfsel naar aanleiding van een persoonlijke ervaring. Deze ervaring bestaat daarin dat ik geraakt ben door wat de Bijbel zegt over de toekomst van het volk der Joden, Gods verbondsvolk.

Blijdschap delen

Ik kwam de passage zojuist tegen bij het lezen in mijn Bijbel en ik wil mijn blijdschap hierover met jou delen. In het korte stukje tekst geeft God tot vijf keer toe aan Zijn volk een eeuwigdurende belofte. Om het beter te laten opvallen heb ik de woorden vetgedrukt weergegeven. Ze zijn te vinden in Ezechiël 37: 25-28.

  • Zij zullen wonen in het land dat Ik aan Mijn knecht, aan Jakob, gegeven heb, waarin uw vaderen gewoond hebben.
  • Zij zullen daarin wonen, zij met hun kinderen en hun kleinkinderen, tot in eeuwigheid, en Mijn Knecht David zal tot in eeuwigheid hun Vorst zijn.
  • Ik zal met hen een verbond van vrede sluiten. Het zal een eeuwig verbond met hen zijn. Ik zal hun een plaats geven en hen talrijk maken, en Ik zal Mijn heiligdom in hun midden zetten tot in eeuwigheid.
  • Mijn tabernakel zal bij hen zijn, Ik zal een God voor hen zijn en zij zullen een volk voor Mij zijn.
  • Dan zullen de heidenvolken weten dat Ik de HEERE ben, Die Israël heiligt, wanneer Mijn heiligdom voor eeuwig in hun midden zal zijn.

Hierover word je toch blij!

Auteur: Willem van Leiden
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Van de auteur verscheen het boek: Dan wil ik wel naar de hemel!
De columns in dit boek zijn in 2022 gepubliceerd op ChristelijkNieuws.nl.
ISBN 978-94-91888-10-6, 144 pagina’s, gebonden, prijs € 19,50
Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies