Het laatste nieuws uit het Midden-Oosten vanaf cruiseschip de Westerdam

Amir Tsarfati: Shalom vanuit de prachtige wateren van het noordoosten van de Stille Oceaan! Het Behold Israel team en ik, samen met onze families en bijna 1000 vrienden, cruisen langs de kust van Alaska aan boord van Holland America Westerdam. Wat een vreugde is het om overdag zoveel supporters van de bediening te leren kennen en met hen samen te werken, en om ’s avonds mooie tijden van aanbidding en onderwijs te hebben. Voor mij geeft dit ongelofelijke vreugde omdat ik mijn familie bij me kan hebben tijdens deze reis.

Voordat we in Seattle aan boord gingen, werden pastor Barry Stagner, pastor Mike Golay en ik verwelkomd door pastor Jay Smith en zijn team in Cedar Park Church, waar we ons Amerikaanse debuut van de Openbaring Revelation Conference hadden. Bijna 1000 mensen namen deel aan het weekend waarin we studies gaven over het hele laatste boek van het Nieuwe Testament. Het was een feest voor de Heer en Zijn Woord!

2 Korintiërs 5:6-9
Wij hebben dus altijd goede moed en weten dat wij, zolang wij in het lichaam inwonen, uitwonend zijn van de Heere, want wij wandelen door geloof, niet door aanschouwen. Maar wij hebben goede moed en wij hebben er meer behagen in om uit het lichaam uit te wonen en bij de Heere in te wonen. Daarom stellen wij er ook een eer in, hetzij inwonend, hetzij uitwonend, om Hem welbehaaglijk te zijn.

Confrontatie Israël/Hezbollah komt dichterbij

De spanningen blijven oplopen nu de secretaris-generaal van Hezbollah, Hassan Nasrallah, zowel woorden als daden gebruikt om te proberen Israël tegen zich in het harnas te jagen. Israël heeft niet alleen te maken gehad met de felle retoriek van Nasrallah, maar er hebben ook opzettelijke incidenten plaatsgevonden langs de grens tussen Libanon en Israël. Een poging van Hezbollah om het veiligheidshek te beschadigen resulteerde afgelopen vrijdag in de verwonding van verschillende leden van de terroristische organisatie toen de Israëlische beveiliging niet-dodelijke middelen inzette om hen af te weren. Deze incidenten zullen blijven escaleren totdat de ene of de andere partij alles op alles zet. Premier Netanyahu zou degene moeten zijn die een preventieve eerste aanval uitvoert. Anders zal Israël in een reactieve modus terechtkomen die Hezbollah zal veroorzaken.

Gezondheid Netanyahu

De Israëlische pers was zaterdag uiterst gespannen toen premier Benjamin Netanyahu werd opgenomen in het Sheba Medical Center in Ramat Gan, Tel Aviv. Veel leden van de media waren erg teleurgesteld toen hij de volgende dag weer werd vrijgelaten nadat er alleen uitdroging was geconstateerd. Sorry, alle protesteerders en neezeggers, de 73-jarige Bibi kreeg van het medische team een blanco gezondheidsverklaring, dus jullie zullen het nog een tijdje met hem en zijn justitiële hervorming moeten doen.

Israëlische president ontmoet Amerikaanse president

Dinsdag had de Israëlische president Isaac Herzog een ontmoeting met de Amerikaanse president Joe Biden in het Witte Huis. Biden benadrukte de Amerikaanse toewijding aan Israël en herhaalde dat zijn regering zich zorgen maakt over de gerechtelijke hervormingen van premier Netanyahu. De twee bespraken ook de toewijding van de Amerikaanse president aan een tweestatenoplossing en zijn onenigheid met de uitbreiding van de Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. President Herzog bedankte Biden voor zijn “grote vriendschap” met Israël. De dag voor dit bezoek hadden Biden en Netanyahu een telefoongesprek waarin veel van dezelfde onderwerpen werden besproken. Dat gesprek bevatte ook een uitnodiging voor een officieel bezoek van de premier aan Washington later dit jaar.

Israëlische raketten slaan toe in Syrië

Woensdagochtend vroeg heeft een spervuur van Israëlische raketten doelen getroffen van door Iran gesteunde milities in de buurt van Damascus, Syrië. Naar verluidt werden twee proxy-soldaten van Iran gedood, net als een Syrische soldaat. Het doelwit liep schade op.

VS en Iran maken zich op voor conflict in Syrië

Zowel de VS als Iran lijken zich voor te bereiden op een conflict in Syrië. Een groot aantal Amerikaanse troepen wordt naar Syrië en de Perzische Golf gestuurd. Iran zet daar een uitgebreide reeks Quds-strijdkrachten, het Syrische leger en de sjiitische Afghaanse “Fatemion”-brigade tegenover. Het beoogde conflictpunt lijkt de “corridor” Teheran-Beiroet te zijn. Ondertussen stuurt de VS ook een oorlogsschip en meer gevechtsvliegtuigen naar het gebied rond de Straat van Hormuz.

Rusland en Iran maken ruzie

Teheran was niet al te blij toen Moskou en de Samenwerkingsraad van de Perzische Golf vorige week een gezamenlijke verklaring vrijgaven waarin ze onderhandelingen aanmoedigden om het geschil op te lossen over drie eilanden in de Straat van Hormuz – Abu Musa, de Grotere Tunb en de Kleine Tunb. Iran beschouwt deze eilanden als eeuwig bezit van hun land en ze zijn woedend over de inmenging van de regering van Poetin. Iran laat geen gelegenheid voorbij gaan voor kleinzieligheid en kondigde dinsdag aan dat ze de annexatie van Oekraïense gebieden door Rusland niet erkennen en dat ze vinden dat het conflict onmiddellijk moet eindigen. Misschien als Iran zou stoppen met het leveren van aanvalsdrones aan hun voormalige Russische vrienden, zou dit conflict een betere kans hebben om te eindigen.

Zelfmoordboot blaast brug de Krim op

Een brug die de Krim met het Russische vasteland verbindt en die spectaculair beschadigd werd in een video die afgelopen oktober viral ging, is maandagochtend vroeg opnieuw aangevallen. De 12 mijl lange Kertsj-brug raakte beschadigd toen Oekraïense marinedrones onder de overspanning explodeerden. Twee mensen werden gedood en hun dochter raakte gewond bij de aanval. De Russische president Vladimir Poetin zwoer vergelding voor de “terroristische aanval”.

Over ons werk

Wat een zegen om bij Gods volk te zijn! Maar ik weet dat er zovelen onder jullie zijn die om verschillende redenen niet in staat waren om met ons mee te gaan naar deze cruiseconferentie. Weet dat ik zo dankbaar ben voor jullie. Jullie liefde en trouwe gebeden houden deze bediening draaiende. Ik ben gezegend dat jullie deel uitmaken van mijn bedieningfamilie. Ik bid dat de Heer jullie ook zegent.

In afwachting van Zijn Terugkeer,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Lees meer: beholdisrael.org
Foto: Videostill Behold Israel
Auteur: Nieuwsbrief 20 juli: Amir Tsarfati

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies