Ambassadeur

Column – Een ambassadeur vertegenwoordigt zijn regering bij een vreemde mogendheid. Weet je dat jij als christen ook een ambassadeur bent?

Geloofsbrieven

Als er een nieuwe ambassadeur uit een andere land in ons land komt moet hij eerst zijn geloofsbrieven aanbieden van Koning Willem Alexander. Daarna kan hij zijn functie als ambassadeur in ons land vervullen. Uit de geloofsbrieven die de ambassadeur aan de koning aanbiedt blijkt dat hij op een rechtmatige wijze zijn land in ons land vertegenwoordigt.
Misschien vraag je je nu wel af wat dit met jou en mij heeft te maken.

Eén vierkante meter

Heb je je wel eens afgevraagd of wij christenen wellicht ambassadeurs van Gods Koninkrijk in deze wereld zijn? De Heere Jezus is na zijn kruising opgestaan en naar de hemel gegaan. Zijn volgelingen (jij en ik dus) vertegenwoordigen Hem nu in deze wereld. Ik zeg wel eens: elke christen/christin is één vierkante meter van Gods Koninkrijk op deze aarde. Waar wij zijn vertegenwoordigen wij God. Een ambassadeur is echter gehouden aan de instructies die hij van zijn regering krijgt. Zo zijn ook wij gehouden ons als vertegenwoordigers/ambassadeurs van God overeenkomstig Zijn ‘instructies’ in deze wereld te gedragen. Zal ik je er een paar noemen? Ze zijn ontleend aan Kolossenzen 3:

– Dood dan uw leden die op de aarde zijn: ontucht, onreinheid, hartstocht, kwade begeerte, en de hebzucht, die afgoderij is. Door deze dingen komt de toorn van God over de ongehoorzamen.
– Maar nu, legt ook u dit alles af, namelijk toorn, woede, slechtheid, laster, en schandelijke taal uit uw mond.
– Lieg niet tegen elkaar.
– Bekleed u dan, als uitverkorenen van God, heiligen en geliefden, met innige gevoelens van ontferming, vriendelijkheid, nederigheid, zachtmoedigheid, geduld.
– Verdraag elkaar en vergeef de een de ander, als iemand tegen iemand anders een klacht heeft, zoals ook Christus u vergen heeft, zo moet ook u doen.
– En doe boven dit alles de liefde aan, die de band van de volmaaktheid is.
– En laat de vrede van God heersen in uw harten, waartoe u ook in één lichaam geroepen bent; en weest dankbaar.

Er zijn er nog meer, maar hieraan hebben we volgens mij voorlopig wel genoeg. Met deze ‘instructies’ op zak weten we hoe we ons als ‘ambassadeurs’ hebben te gedragen. Handelen in strijd met deze instructies schaadt het aanzien van onze Koning, die wij in deze wereld vertegenwoordigen.

Willem van Leiden

PS
Nadat ik deze column had geschreven viel het mij bij het lezen in mijn Bijbel op hoeveel instructies wij van onze God hebben gekregen. Misschien ook iets voor jou om op te letten bij het bijbellezen.

Foto: © Henk-Jan Oudenampsen

Van de auteur verscheen het boek: Dan wil ik wel naar de hemel!
De columns in dit boek zijn in 2022 gepubliceerd op ChristelijkNieuws.nl.
ISBN 978-94-91888-10-6, 144 pagina’s, gebonden, prijs € 19,50
Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies