Amir Tsarfati: God heeft een plan voor een ieder van ons

Amir Tsarfati schrijft in zijn nieuwsbrief van begin augustus: Toen ik voor het eerst “Ja” zei tegen God toen Hij me riep om “Behold Israël” te beginnen, stelde ik geen groot masterplan op: “Oké, Heer, tegen 2023 wil ik in zoveel landen lesgegeven hebben en zoveel volgers op sociale media hebben. Ik wil zoveel boeken geschreven hebben en ze in zoveel talen vertaald hebben.”

In feite wist ik alleen maar dat God me riep om op grotere schaal les te gaan geven en dat Hij op de een of andere manier een weg zou vinden om dat in balans te brengen met mijn baan in de toeristenindustrie. Hij heeft de bediening duidelijk veel verder gebracht dan ik me had kunnen voorstellen.

Ik heb dit al eerder gezegd en ik wil het hier nog eens benadrukken. God is gewoon op zoek naar een “Ja” van jou. Efeziërs 2:10 zegt: “Want wij zijn Zijn maaksel, geschapen in Christus Jezus om goede werken te doen, die God van tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen.” God heeft ons geschapen en ons de mogelijheid gegeven om Zijn wil te volbrengen. Hij heeft een plan voor ieder van ons en het enige waar Hij naar op zoek is, is een bereidwillig hart. Waar ben ik verantwoordelijk voor in ‘Behold Israël’? Slechts één ding. Toen God zei: “Doe het”, zei ik: “Ja.” Waar roept de Heer jou toe op?

Vijf gewonden bij terreuraanslag in Israëlisch winkelcentrum

Israëli’s genoten van hun hamburgers buiten een winkelcentrum in Maale Adumim op de Westelijke Jordaanoever. Plotseling opende een Palestijnse schutter het vuur op hen voordat hij de straat op rende en nog meer mensen doodschoot. Zes Israëli’s raakten gewond, één ernstig, voordat een politieagent de 20-jarige aanvaller doodschoot.

VS bemoeilijkt gesprekken tussen Saudi’s en Israël over normalisatie

Het lijkt erop dat de regering Biden de Palestijnse kwestie opdringt in de gesprekken tussen Saoedi-Arabië en Israël over normalisatie. Tijdens de vorige regering maakten de Saoedi’s zich nooit druk over landconcessies voor de Palestijnen. Ze zagen het grotere plaatje van de grote voordelen die een vriendschap tussen Riyad en Jeruzalem met zich mee zou brengen. Maar nu de nieuwe Amerikaanse regering aan de macht is, eisen de Saoedi’s plotseling een Palestijns beleid dat vergelijkbaar is met dat van de regering Biden. Ik heb mijn conclusies getrokken; jij mag de jouwe trekken.

VS en Israël houden gezamenlijke marineoefening

Een zondagse ceremonie in Haifa markeerde het begin van Intrinsic Defender, een twee weken durende gezamenlijke oefening van de Israëlische marine en de Amerikaanse 5e Vloot. Deze oefening is gericht op operationele paraatheid en samenwerking en vindt zowel op land als op zee plaats. “Israël is een van onze meest capabele maritieme partners en deze oefeningen onderstrepen nog eens de historische militaire samenwerking van de afgelopen jaren,” verklaarde V.-Adm. Brad Cooper, commandant van US Naval Forces Central Command, US 5th Fleet en Combined Marines.

Gazanen protesteren tegen Hamas

Duizenden Palestijnen in de Gazastrook zijn zondag de straat opgegaan om te protesteren tegen het incompetente leiderschap van Hamas. Onder de terreurgroep, die het gebied regeert, zijn de kosten van levensonderhoud de pan uit gerezen terwijl de levering van elektriciteit en gas is gekelderd. Veel van de Hamas-leiders ervaren deze ontberingen niet omdat ze in luxe ballingschap leven in Qatar, Turkije en Libanon. Helaas is Hamas zo sterk verankerd dat deze protesten waarschijnlijk weinig effect zullen hebben.

Terreuraanslag in Damascus plaatst soennieten tegenover sjiieten

Een motorbom ontplofte afgelopen donderdag in de buurt van een sjiitisch heiligdom in de voorstad Sayyida Zaynab in Damascus, waarbij zeven doden en vele gewonden vielen. Kort daarna eiste ISIS de verantwoordelijkheid op, wat Hezbollah ertoe aanzette om soldaten te sturen om het gebied te beveiligen. We zien nu dus een sjiitische terreurgroep die bescherming biedt tegen de aanvallen van een soennitische terreurgroep.

De Rusland-vriendelijke militaire staatsgreep in Niger is geslaagd

De aan Rusland loyale generaal Abdourahmane Tchiani heeft zichzelf uitgeroepen tot de nieuwe leider van Niger na het afzetten van president Mohamed Bazum door middel van een staatsgreep. Het nieuwe leiderschap van het land heeft tal van instellingen gesloten, de grondwet opgeschort en de grenzen gesloten, waardoor Europeanen die zich nog in het land bevinden naarstig op zoek zijn naar manieren om te vluchten. De machtswisseling in Niger past direct in de groeiende invloed van Rusland in Afrika. Vorige week nog namen 43 Afrikaanse landen deel aan de tweede Afrika-Rusland top in Sint Petersburg. Op dit moment bezoekt de plaatsvervangend leider van Nigers junta Mali, Nigers buurland in het westen, om te vragen om een “snelle inzet van Wagner-troepen in het land” om de coup kracht bij te zetten.

Gevolgen van de staatsgreep in Niger voor de energievoorziening

De gevolgen van de staatsgreep in Niger reiken verder dan de Sahel-regio van Afrika, tot in Europa en daarbuiten. Veel verschillende sectoren van de regering en de economie zullen waarschijnlijk worden beïnvloed, waaronder energie. Niger exporteert ongeveer 25% van het uranium dat de EU gebruikt voor haar kerncentrales. De junta in Niamey geeft nu al aan dat ze de uraniumexport naar Frankrijk zal opschorten. Dit ondanks het feit dat Franse bedrijven die banden hebben met de overheid 63% van de uraniummijnen in Niger bezitten. Zoals aangegeven in de vorige alinea’s, zien velen de hand van Rusland in de stap van Niger en in die van Burkina Faso, dat de uraniumexport naar zowel Frankrijk als de VS heeft stopgezet. Ook zeer zorgwekkend is de toekomst van het Trans-Sahara gaspijplijnproject (TGSP; ook bekend als NIGAL). Deze geplande pijpleiding zal aardgas van Nigeria door Niger naar Algerije brengen. Van daaruit wordt het naar Europa getransporteerd. Als Niger zich terugtrekt uit het project, zal het project stoppen.

Saoedi’s organiseren vredesbesprekingen Rusland/Oekraïne terwijl oorlog woedt

Deze week organiseert Saoedi-Arabië vredesbesprekingen over het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Vertegenwoordigers van 30 landen zullen naar Jeddah vliegen om te bespreken wat er gedaan kan worden om tot een vredesregeling te komen. Eén land dat er echter niet bij zal zijn, is Rusland. De woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, heeft beloofd om “deze bijeenkomst in de gaten te houden”, wat de kans op succes op deze top verhoogt van “geen kans” naar “net iets meer dan geen kans”. Ondertussen woedt de oorlog nog steeds met Oekraïense zelfmoorddrones die Moskou bereiken en Russische raketten die Oekraïense burgerdoelen raken.

Wit-Russische helikopters schenden Pools luchtruim

Twee Wit-Russische helikopters zijn dinsdag het Poolse luchtruim binnengedrongen, wat heeft geleid tot onrust en een Poolse militaire opbouw. De spanningen waren al hoog tussen Polen, een fervent voorstander van Oekraïne, en Wit-Rusland, een volgeling van Rusland. Ik vermoed dat als je in Wit-Rusland rondkijkt, je daar veel soldaten van de Wagner Group zult vinden, klaar om Polen binnen te vallen. Ander Wit-Russisch nieuws is dat Iran op het punt staat een productieovereenkomst te tekenen die voorziet in de bouw van een assemblagefabriek voor hun Shahed-136 zelfmoorddrones in het land. Dit komt bovenop de fabriek in Rusland.

Dodelijke botsing in Egyptisch militair hoofdkwartier in Sinaï

Minstens vier politieagenten zijn zondag doodgeschoten en meer dan 21 anderen raakten gewond in een zwaar versterkt Egyptisch beveiligingsgebouw op het Sinaï-schiereiland. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd of wie ervoor verantwoordelijk was, maar er wordt gespeculeerd dat het de zoveelste in een reeks ISIS-aanvallen is.

Terreuraanslag Pakistan doodt er meer dan 40

Een politieke bijeenkomst op zondag in het noordwesten van de Pakistaanse provincie Khyber Pakhtunkhwa werd verwoest toen een zelfmoordterrorist explosieven tot ontploffing bracht. Minstens 42 mensen kwamen om het leven en meer dan 130 anderen raakten gewond, sommigen zeer ernstig. Men vermoedt dat de verantwoordelijken deel uitmaakten van Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) of een van zijn filialen.

Voormalig president Trump aangeklaagd voor vier aanklachten

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is dinsdag door het Ministerie van Justitie aangeklaagd wegens vier misdrijven. De beschuldigingen omvatten samenzwering om fraude te plegen, knoeien met getuigenverklaringen, samenzwering om een officiële staatsprocedure te verhinderen en samenzwering tegen burgerrechten. Het is bijna onmogelijk om dit niet te zien voor wat het werkelijk is. Ik was er getuige van in mijn eigen land toen radicaal links er alles aan deed om Benjamin Netanyahu uit de positie van premier te houden met behulp van valse beschuldigingen. De liberalen hebben in mijn land gefaald. Ik bid dat ze in de VS ook zullen falen. Ondertussen verlaagde het ratingbureau Fitch de kredietwaardigheid van de Amerikaanse overheid van AAA naar AA+. Goed gedaan, Joe! Goed om te zien dat jouw regering zich richt op wat echt belangrijk is.

Afronding nieuwsbrief

Nu ik weer een nieuwsbrief afrond, wil ik iedereen bedanken die deel uitmaakt van het Behold Israel team. Van medewerkers tot vertalers tot donateurs en degenen die ons voortdurend ondersteunen in gebed, jullie zijn zo waardevol voor mij en voor iedereen bij Behold Israel. Moge God jullie zegenen en Zijn aangezicht op jullie laten schijnen!

In afwachting van Zijn Terugkeer,

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in Israël en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in Israël geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel – een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over Israël vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies