Veel belangstelling voor de EU-Zomerschool in Brussel

Ongeveer 90 SGP-leden en -jongeren verdiepten zich twee dagen lang in de EU, bij de SGP Europa Zomerschool van Europarlementslid Bert-Jan Ruissen. Ze ontmoeten EU-insiders en bespraken de voor- en nadelen van de Europese samenwerking.

Naar aanleiding van het grote succes van vorig jaar, organiseerde de SGP opnieuw een zomerschool over Europa! Deze zomerschool vond plaats in “hartje” Europa: Brussel.

Het programma werd vormgegeven door topsprekers uit de praktijk, waaronder uiteraard ook SGP-Europarlementariër Bert-Jan Ruissen. Verder was er een rondleiding binnen het Europees Parlement, het Huis van de Europese Geschiedenis en de Europese Commissie.

“Wat een belangstelling!”

“Wat een belangstelling!”, merkte Ruissen op tijdens de levendige vragensessies met de tien sprekers. De belangstellenden, die met een dubbeldeksbus naar Brussel kwamen, spraken onder meer met Brusselse ambtenaren, journalisten en andere Europarlementsleden. Ook een bezoek aan de Europese Commissie en het Huis van de Europese Geschiedenis stonden op het programma.

SGP cruciaal in Brussel

“We hebben duidelijk kunnen maken waarom de SGP cruciaal is in het Europees Parlement: voor een helder christelijke stem en voor de broodnodige eurokritische houding: geen andere partij uit Nederland komt op voor deze belangen.”

De SGP Europa Zomerschool was 24 en 25 juli in het Europees Parlement. het was de tweede keer, na het succes van de eerste editie in 2022. De Zomerschool was financieel mogelijk gemaakt door de ECR fractie in het Europees Parlement.

Over de SGP
De SGP staat voor politiek bij een open Bijbel. Dat is het fundament van hun werk. Dit wijst richting en stelt grenzen. God heeft de wereld volmaakt geschapen, maar doordat wij ons van Hem afgekeerd hebben, leven we nu in gebrokenheid waar we steeds pijnlijk mee geconfronteerd worden. In de wetenschap dat God regeert, wil de SGP verantwoordelijkheid nemen. Ze willen bijdragen aan een menswaardig leven voor iedereen, elkaar dienen en recht doen aan alle mensen.

Meer informatie over de SGP is de vinden op de website www.sgp.nl
Meer informatie: www.eurofractie.sgp.nl
Foto: © Jan Baan > bekijk meer foto’s

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies