Nood in Israël en toenemende angst bij de Joodse gemeenschap in ons land

In deze uitzending: Roger van Oordt (honorair consul van Israël) en Frank van Oordt (directeur Christenen voor Israël). We bespreken het nieuws, onder andere over: antisemitische incidenten in Frankrijk, en de toenemende angst bij de Joodse gemeenschap in ons land.

Vandaag 12 oktober om 17.00 uur organiseert Christenen voor Israël een grote pro-Israël manifestatie ‘Samen voor Israël’ op de Dam in Amsterdam. Dat doen we samen met diverse Joodse en Israëlische organisaties in Nederland. We bespreken de veiligheid van zo’n grote manifestatie, en waarom het zo belangrijk is om hierbij aanwezig te zijn.

Ook Noord-Israël onder vuur, infiltrant geneutraliseerd

Het noorden van Israël werd opgeschrikt door een grote aanval van Hezbollah, vanuit Libanon. Tientallen zogenaamde gliders met terroristen vlogen over het noorden van Israël. Tegelijkertijd vuurde Hezbollah een aantal precisieraketten af op IDF-bases dicht bij de grens met Libanon en op de stad Metulla, in het uiterste noorden van Israël. Inwoners van dorpen en steden in het noorden werd opgedragen om in de schuilkelders te gaan en daar tot nader order te blijven. Rond het Meer van Galilea werden Israëli’s opgedragen in hun huizen te blijven vanwege het gevaar van infiltraties. In kibboets Ma’ayn Baruch probeerde een terrorist te infiltreren. Hij werd geneutraliseerd.

Hamas in Gaza eiste inmiddels de verantwoordelijkheid op voor een aanval met een langeafstandsraket op de havenstad Haifa. De raket richtte geen schade aan omdat hij in een veld buiten de stad ontplofte.

Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. Wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Blijf op de hoogte van het meest actuele nieuws: ga naar www.cvi.nl/actueel
Foto: Videostill YouTube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies