De oorlog heeft een directe weerslag op de Joodse gemeenschap in Nederland

Christenen voor Israël – Israël bereidt zich voor op een grondoffensief in Gaza. De situatie is gespannen – ook in het noorden van het land, door de dreiging van Hezbollah. De oorlog in Israël heeft een directe weerslag op de Joodse gemeenschap in Nederland. Hoe draagt de berichtgeving in de Nederlandse media bij aan een vijandig klimaat tegen Joden in ons land? Jechiël Evers, zelf Joods, vertelt over zijn ervaringen.

Komende zondag vindt er in Genève een demonstratie plaats bij de VN-Mensenrechtenraad en het Rode Kruis. Leon Meijer (bestuurslid van Christenen voor Israël) gaat er ook heen, om te pleiten voor de vrijlating van de Israëlische gijzelaars die nu al twee weken gevangen zitten in Gaza.

Feitencheck: berichtgeving van de media over Israël

De beelden staan op ons netvlies. Hamas valt met ongekend geweld Israël binnen. Het zal niemand verbazen dat nu in allerlei media de vragen naar boven komen: wat is de oorzaak van de escalatie van geweld? En hoe kon dit zo enorm uit de hand lopen? In de media worden daar veel redenen voor gegeven. Maar kloppen die wel? Tijd voor een feitencheck.

Presentatie: Sara van Oordt-Jonckheere
Blijf op de hoogte via www.cvi.nl/actueel
Foto: Videostill Youtube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies