ChristenUnie: Geloof in de samenleving

Gedreven door Gods liefde en Christus’ koningschap wil de ChristenUnie zich inzetten voor de samenleving en het bestuur van ons land. Zij erkent dat de overheid door God is gegeven en in Zijn dienst staat om recht te doen en vrijheid en vrede te beschermen, wereldwijd. De ChristenUnie baseert haar politieke principes op de Bijbel, Gods geïnspireerde en gezaghebbende Woord.

De ChristenUnie is in gemeenten actief met zo’n 400 raadsleden, 80 wethouders, 10 burgemeesters en honderden vrijwilligers. De lokale afdelingen hebben een eigen verantwoordelijkheid om de doelstellingen van de ChristenUnie op lokaal niveau te realiseren.

Het verkiezingsprogramma 2023-2028

Geloof in de samenleving

We leven in spannende tijden. De wereld verandert razendsnel en het klimaat verandert mee. Op het wereldtoneel is het crisis. Dictators bedreigen de wereldvrede en mensen vluchten, door hongersnood of geweld. Maar ook aan de keukentafel kan het crisis zijn. Als de rekeningen zich opstapelen of de stress aan je vreet.

Zorgzame gemeenschappen

‘Let een beetje op elkaar’? Nee, dat klinkt ons te zuinig, als iets wat nauwelijks in je agenda past. Wij geloven in zorgzame gemeenschappen waar zorg voor elkaar vanzelfsprekend is. Een wereld waarin je uitdeelt van wat je hebt ontvangen. Geen ik-tatuur of liberaal marktdenken, maar een sámenleving. Samen spelen, samen delen, samen zíj́n.

Bewondering voor het leven

En wat hébben we veel gekregen: een prachtige aarde, het leven, elkaar. We wonen in een cadeau: de schepping. Met cadeaus ga je zorgvuldig om. Het leven is kwetsbaar, de aarde staat onder druk en is niet ‘in te ruilen’ voor een nieuwer exemplaar. Daarom is klimaatverandering ons een zorg. Wíj hebben de aarde onder druk gezet, en alleen wíj kunnen die druk verlichten. Misschien begint dat wel met een nieuwe verwondering over de schoonheid van de schepping, zoals een kind zich verwondert als het voor het eerst de zee ziet. Daarnaast staan we pal voor bescherming kwetsbare mensenlevens – vanaf het eerste begin tot je laatste dag.

Rust in het huishoudboekje

Wie geldzorgen heeft, heeft helemaal geen ruimte om te zorgen voor anderen of de natuur. Daarom pleiten we voor rust in het huishoudboekje. Ruimte in je portemonnee is ruimte in je hoofd. Werken moet lonen, en je kunt pas iets uitdelen als je zelf voldoende hebt om van te leven. De ChristenUnie wil een einde maken aan ingewikkelde toeslagen en een hoger minimumloon zodat de boodschappen betaalbaar blijven.

Meer informatie: www.christenunie.nl
Foto: ChristenUnie

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies