Kamer steunt plan ChristenUnie: Behoud giftenaftrek voor MKB

De giftenaftrek in de winstbelasting, waar vooral MKB-bedrijven gebruik van maken, moet behouden blijven. Dat is het voorstel van Kamerlid Pieter Grinwis (ChristenUnie) en een meerderheid van de Kamer steunde donderdagnacht het voorstel.

In de plannen van het kabinet voor het Belastingplan 2024 wordt de giftenvrijstelling in de winstbelasting voor bedrijven afgeschaft. Daarmee wil het kabinet een de uitbreiding van een andere vrijstelling waar vooral grote bedrijven van profiteren. De ChristenUnie vindt die uitbreiding een goede zaak, maar vindt dat kleinere bedrijven niet het kind van de rekening mogen worden. “Dit is een vreemde gang van zaken, dit spoor moeten we niet opgaan”, aldus Pieter Grinwis. In het amendement, ingediend bij het debat over het Belastingplan, bepleit het Kamerlid het behoud van de giftenaftrek voor MKB-bedrijven.

Familiebedrijven hebben een unieke positie

Pieter Grinwis: “Familiebedrijven hebben een unieke positie in onze samenleving, en die moeten we koesteren. Ook als het gaat om hun gulle geefgedrag, tot versterking van verschillende maatschappelijke initiatieven en goede doelen. Dat verdient alle ruimte.”

Over de ChristenUnie

Gedreven door Gods liefde en Christus’ koningschap wil de ChristenUnie zich inzetten voor de samenleving en het bestuur van ons land. Zij erkent dat de overheid door God is gegeven en in Zijn dienst staat om recht te doen en vrijheid en vrede te beschermen, wereldwijd. De ChristenUnie baseert haar politieke principes op de Bijbel, Gods geïnspireerde en gezaghebbende Woord.

Auteur: Anne-Saar Kunz
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Web: www.christenunie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies