Israël wordt ten onrechte beschuldigd van oorlogsmisdaden

Israël schendt internationaal recht, Israël gebruikt excessief geweld, Israël pleegt oorlogsmisdaden en straft collectief de burgers van Gaza. Deze beschuldigingen hoor je de afgelopen weken constant in (sociale) media en politiek. Maar kloppen deze beschuldigingen? In de studio jurist Andrew Tucker, directeur van Thinc., een wereldwijd netwerk van academici op het gebied van internationaal recht.

Over Andrew Tucker

Andrew Tucker is jurist en schrijver. Hij was van 2004 tot 2018 Executive Director van Christians for Israel International. Andrew is mede-oprichter en -directeur van thinc., Legal Counsel van de European Coalition for Israel, en (samen met Matthijs de Blois) auteur van het boek ‘Israel on Trial’.

Meer over Thinc

Het internationaal recht is een belangrijk wapen dat wordt gebruikt door de tegenstanders van Israël en dat vaak wordt ingezet om de staat Israël te delegitimeren. Door middel van onze analyses, onderwijs, advies en pleitbezorging helpen wij u het internationaal recht te begrijpen – wat het is en wat het niet is – en het misbruik van het recht tegen te gaan. Bovenal streven we naar het bevorderen van de rechtsstaat, een vreedzame oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict en gerechtigheid en veiligheid in het Midden-Oosten.

Over stichting Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld, Gods liefde voor Zijn volk en Zijn komende koninkrijk. Als Christenen voor Israël doen wij dit door het geven van betrouwbare informatie over land, volk en staat van Israël. Wij roepen christenen op tot solidariteit met Israël en wijzen elke vorm van antisemitisme af. En wij gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Wij steunen Israël metterdaad en zijn werkzaam in Nederlandse kerken en gemeenten.

Web: www.cvi.nl
Beeld: Videostill YouTube
Auteur: Christenen voor Israël
Thinc: www.thinc-israel.org

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies