Mars voor het leven in Den Haag

D.V. 11 november 2023 organiseert Schreeuw om leven de jaarlijkse Mars voor het leven. In een stille tocht door Den Haag laten duizenden mensen weten grote moeite te hebben met de abortuspraktijk in Nederland en het benoemen van abortus als mensenrecht. De boodschap is: Recht op leven.

Tijdens de Mars voor het leven is er een livestream beschikbaar voor mensen die de Mars niet fysiek kunnen meemaken. Dit jaar zal er ook tijdens de Stille Mars een livestream beschikbaar zijn. Gelijktijdig met de uitzending van de Mars door Den Haag worden verschillende politici, sprekers, deelnemers en vrijwilligers geïnterviewd.

Politieke en juridische ontwikkelingen

Na het podiumprogramma zijn de beelden van de stille Mars, verschillende gesprekken en interviews te zien. We gaan in op verschillende relevante politieke en juridische ontwikkelingen.

We gaan in gesprek met Chris Stoffer (SGP) en Mirjam Bikker (CU) over het opkomen voor de beschermwaardigheid van het ongeboren leven in de politiek en hun kijk op de ontwikkelingen hierin. Ook bespreken we met Bert-Jan Ruissen (SGP EP) internationale ontwikkelingen.

Verder zullen we met Marie-Thérèse van Hengst (Juriste) en Janneke Anker (landelijk coördinator Waken) het thema Recht op leven bespreken. Onder andere wordt er ingegaan op waken en demonstratierecht.

Hulpverlening

Daarnaast gaan we met een van onze vrijwilligers, Lummy Veijer (hulpverleningsvrijwilliger onbedoelde zwangerschap telefoon) in gesprek over haar vrijwilligerswerk voor de telefonische hulplijn. Daarnaast gaan we uitgebreider in op het levensverhaal van Marlene Lubongi dat ze tijdens het podiumprogramma heeft gedeeld.

Praktische informatie over de livestream

Doventolk: er is een doventolk aanwezig op 11 november.
Vertaling: de bijdragen van internationale sprekers worden vertaald
Livestream: binnenkort beschikbaar via www.schreeuwomleven.nl/mars
Livestream met doventolk: er is een livestream waarin de doventolk groot in beeld is beschikbaar op 11 november.
Web: www.schreeuwomleven.nl
Foto: Videostill YouTube Mars 2022

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies