Waar mensen op letten bij het uitbrengen van hun stem

Reformatorisch Dagblad – Het feest van de democratie begon woensdagochtend al vroeg. Vanaf 07.30 uur kon gestemd worden en verslaggever Robert Jansema was daarom al vroeg in Kampen te vinden. Daar peilde hij de stemming en ontdekte hij waar mensen veelal op letten bij het uitbrengen van hun stem.

Meer over Bernard

Bernard van de Belt is fractievoorzitter, en raadslid commissie Inwoners, afkomstig uit Twente. Hij heeft gestudeerd in Utrecht (Bachelor Geschiedenis; Master Internationale Betrekkingen en Mensenrechten) en in Gouda (Lerarenopleiding Voortgezet onderwijs Geschiedenis).

Bernard: Deze studies hebben me goed voorbereid op mijn baan als docent Burgerschap op het Hoornbeeck College te Kampen, die ik in 2012 verwisselde voor mijn huidige baan als Opleidingsmanager Gezondheidszorg en Welzijn. Sinds eind 2021 ben ik werkzaam als manager kraamzorg binnen de organisatie RST

Ik ben getrouwd met Gertrude en vader. Verder zijn we ook een pleeggezin vanuit Timon. Vanaf 2014 ben ik raadslid. Sinds die tijd maak ik deel uit van de commissie inwoners en ben ik lid van verschillende raadswerkgroepen geweest. Al in Twente was ik actief in de politiek. Tijdens mijn jeugd in het prachtige Twenteland, werd mijn aandacht al snel getrokken door de politiek. Vanaf 2009 was ik lid van de schaduwfractie van de SGP Twenterand. Deze functie had ik tot ik in 2011 in de gemeente Kampen kwam wonen.

Over het RD

Het Reformatorisch Dagblad is een landelijke, christelijke krant, opgericht in 1971. Het dagblad onderscheidt zich van andere dagbladen door uitgebreid aandacht te besteden aan christelijk en kerkelijk nieuws. Ook is er relatief veel aandacht voor plaatselijk nieuws. En zo ook op dit YouTube kanaal.

Op dit YouTube kanaal brengt het RD persoonlijke verhalen én achtergrondverhalen bij het nieuws. Maar niet alleen dat want je vindt hier ook series als Scherptediepte, politieke items, human interest stories en muziek. Dat doen ze allemaal vanuit hun christelijk perspectief.

Web: www.sgp.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies