Liever vandaag dan morgen

Column – Een goede kennis van mij vertelde mij het volgende verhaal. Wat er gezegd is vind ik zo bijzonder dat ik het graag met je wil delen.

Haar vader wist dat zijn overlijden aanstaande was. Bang was hij hier niet voor. Hij wist waar hij naar toe zou gaan. Hij zag er naar uit zijn hemelse Vader te ontmoeten en anderen die hem waren voorgegaan.

Toen ze bij hem op bezoek was vroeg hij haar “Wies, wil je voor me bidden?“ Uiteraard wilde ze dat doen. Ze is gewend op een vertrouwelijke manier Gods aangezicht in een gebed te zoeken en Hem voor te leggen wat haar bezig houdt. Waar ze voor heeft gebeden weet ik niet, maar wel dat ze op een gegeven moment God heeft gevraagd dat Hij de wens van haar vader, op korte termijn te mogen ontslapen, zal inwilligen.

Het was even stil en toen zei haar vader hardop, uit de grond van zijn hart “God, liever vandaag dan morgen.”

Wat moet ik hier nog aan toevoegen? Wat een getuigenis gaf deze oude broeder op zijn sterfbed!  Wies heeft van dit getuigenis van haar vader ook bij zijn begrafenis mogen vertellen.

“Ik wil dat waar Ik ben, ook zij bij Mij zijn die U mij gegeven hebt, opdat zij Mijn heerlijkheid zien.” (Johannes 17:24)

Wat een dag zal dat zijn!

Tekst en foto: Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek: Dan wil ik wel naar de hemel!
De columns in dit boek zijn in 2022 gepubliceerd op ChristelijkNieuws.nl.
ISBN 978-94-91888-10-6, 144 pagina’s, gebonden, prijs € 19,50
Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies