Anne Kuik en Eppo Bruins blikken terug op 2023

Family7 – 2023 was het jaar dat Kabinet Rutte 4 viel over de migratiecrisis. Rutte kondigde zijn vertrek aan en dit zorgde voor een leegloop in de Kamer. Hoe hebben Anne Kuik en Eppo Bruins het jaar beleeft en hoe zien zij de toekomst van de christelijke politiek in?

Anne Kuik

Anne Kuik (1987) was van 23 maart 2017 tot 6 december 2023 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA i. Zij was lid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Groningen. Eerder was zij actief in het CDJA en fractie-assistent en liep zij stage bij een advocaten- en notarissenkantoor. Verder werkte mevrouw Kuik bij een rechtsbureau van de Studentenorganisatie Groningen. Sinds 2016 was zij trainee-redacteur bij de EO-Radio. In de Tweede Kamer hield zij zich bezig met justitie, veiligheid, asielbeleid, ontwikkelingssamenwerking, preventiebeleid en beleid prostitutie en mensenhandel. Mevrouw Kuik was vicefractievoorzitter en lid van het Presidium.

Dr. E.E.W. (Eppo) Bruins

Gepromoveerde natuurkundige in de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie, waarvan hij vijf jaar deel uitmaakte. Was voor hij Kamerlid werd directeur van de Technologiestichting STW, voorzitter van ForumC, het christelijk forum voor geloof, wetenschap en samenleving, en tot 2016, hoofdredacteur van het blad van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie. In de Kamer woordvoerder financiën, economische zaken (innovatie, ondernemerschap, bedrijfslevenbeleid), sociale zaken, onderwijs en luchtvaart. Werkte als Kamerlid zowel met collega’s binnen als buiten de coalitie samen op het gebied van duurzaamheid en sociaal beleid.

Family7

Family7 is dé 24/7 christelijke televisiezender met programma’s uit die je (weer) in contact brengen met God en met anderen. Ook wil de zender een platform zijn waar christelijke organisaties zichzelf kunnen presenteren. Sinds 2005 is het dé christelijke televisiezender voor jou en je gezin. Het doel: Nederland bereiken met het evangelie van Jezus Christus. Ze zenden televisieprogramma’s uit via hun website en op de Nederlandse televisie. Het bereik blijft groeien: inmiddels ontvangen ruim 4 miljoen huishoudens Family7.

Web: www.family7.nl
Foto: Videostill YouTube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies