Tobias maakt radicale keuzes door de Heere Jezus

Tobias maakt radicale keuzes door de Heere Jezus. Marcel: ‘Twee dingen zijn wel duidelijk, je houdt niet van de farmaceutische industrie en wel heel veel van de Heere Jezus.’ De organisatie ‘Jij daar’ wil op een ontspannen en sfeervolle wijze contactmomenten realiseren waarbij jongeren een handreiking gegeven wordt om een antwoord te krijgen op levensvragen.

Loop jij met moeilijke vragen? Dat is heel normaal. Daarom zoeken we elkaar op en duiken we in de Bijbel. We gaan moeilijke vragen niet uit de weg en geven eerlijke antwoorden. Niet in lastige taal, maar gewoon duidelijk. Met de Bijbel als kompas, recht door zee. Deze antwoorden helpen jou om te ontdekken wat het leven vanuit genade betekent. Niet overleven in een hectische wereld, maar écht leven.

Heb jij een plek waar je jezelf kan zijn?

Hoe fijn is een plek waar je je thuis voelt, met anderen kan praten en lol kunt hebben. Een plek even buiten de normale structuur. Kom luisteren naar interessante sprekers, stel je vragen, geniet van de muziek, ontmoet nieuwe mensen en ontwikkel jouw eigen talenten. Je bent welkom zoals je bent.

Wie ben jij?

Wij zijn geïnteresseerd in wat jou bezighoudt, wat je tof vindt om te doen en waar je hulp kunt gebruiken bij jouw zoektocht in het geloof. We wandelen graag met je mee, want samen is het gezelliger. Zo ontdekken we hoe we overgaan van het koninkrijk van de duisternis naar die van het Licht.

Missie

Gegrond op de Bijbel in het bijzonder onder de reformatorische jeugd een liefelijke reuk van de Heere Jezus Christus verspreiden met als doel uitbreiding van Zijn Koninkrijk. Jij daar! wil een interkerkelijk discussieplatform zijn voor de reformatorische jeugd.

Visie

Op een ontspannen en sfeervolle wijze contactmomenten realiseren waarbij de jeugd een handreiking gegeven wordt om een antwoord te krijgen op levensvragen die hen bezighouden op het terrein van het komen tot Christus en het leven vanuit Christus in de dagelijkse praktijk.

Het begin van Jij daar!

19 juli 1996 vond de allereerste jongerenavond plaats. Bouwvakker en ex-dj Koos de Jong nodigde al langer op zaterdagavond jongeren thuis uit. Gerrie Hardeman hielp hem daarbij. Toen op deze avonden zelfs de trappen en het toilet vol zaten, werden er officiële jongerenavonden belegd in gebouw De Lindenhorst in Driebergen.

Omdat ook dat gebouw te klein bleek, week Stichting Jongerenavonden Nederland (Zo heette Jij daar! destijds) in 2003 uit naar het Revius Lyceum in Doorn. Binnen enkele jaren stroomde ook dit gebouw over. Iedereen zat op de vensterbank, traptrede of grond. Ook startte in dat jaar de maandelijkse zaterdagavond-zingkring-avonden, de huidige zaterdagavond Sing-in in Zeist.

In 2005 startten de jongerenavonden in Apeldoorn en in 2008 kwamen daar de jongerenavonden in Veenendaal bij. En in 2010 kwam daar de locatie Opheusden bij, welke in 2012 gevolgd werd door Kampen en Gouda. In 2013 werd ook de locatie Goes toegevoegd. Vanaf 2005 werden er tournee’s gedaan met de bekende poplezing, waarin de duistere waarheid van popmuziek op een krachtige manier aan het licht werd gebracht.

Auteur: Stichting Jij daar
Foto: Videostill Jij daar
Meer informatie www.jijdaar.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies