Wycliffe-zendeling Cees van Harten uit Veenendaal kijkt terug (en vooruit)

Samen met zijn vrouw Rommy was Cees zo’n 25 jaar te vinden op het zendingsveld, van Papua Nieuw Guinea tot in Oezbekistan. Cees legt in het interview uit hoe ze op het zendingsveld terecht kwamen: Het was tijdens een Opwekkingsconferentie dat Cees en Rommy ervoeren dat de toespraak die wijlen Floyd McClung hield over Jona, ook over hen ging en dat God hen riep om de zending in te gaan.

In ‘De Wereld Rond’ horen we in deze aflevering tevens van Cees dat zending geen marathon is en hij vertelt hoe hij aan die wijsheid komt. Een inspirerend verhaal over het volgens van God, Gods trouw en het vertalen van de Bijbel.

Wycliffe

Het is het doel van Wycliffe Bijbelvertalers dat ieder mens op deze wereld toegang krijgt tot de Bijbel in zijn eigen taal. Hiermee geven ze invulling aan de zendingsopdracht (Mattheüs 28:19) om alle volken tot Zijn leerlingen te maken. Hun missie is dat harten en levens vernieuwd worden door de Bijbel, het Woord van God, in de eigen taal. Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die op dit moment geen toegang hebben tot Gods Woord in de taal die ze goed kennen.

Handige links

Wycliffe: > meer informatie
Papua New Guinea: > meer informatie
Mozaiek0318: > meer informatie
Evangelische gemeente Jozua: > meer informatie

Bron foto: Cees van Harten
Auteur: Gerard Adriaanse

Meer podcasts beluisteren?

‘Podcast ‘De Wereld Rond’ is te vinden in de bekende podcast apps en rechtstreeks via anchor.fm/dewereldrond. Om de veertien dagen staat er vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur een nieuwe aflevering klaar.

Over deze podcasts

Gerard Adriaanse: ‘Ik interview uitsluitend zendelingen die Nederlands spreken. Vaak hebben we niet zo’n duidelijk idee hoe het nou precies is om zendeling te zijn. Ik hoop dat het door m’n interviews allemaal wat duidelijker wordt. Tegelijk hoop ik dat de luisteraar door het interview met de zendeling zich meer betrokken voelt bij zending. En het is mijn wens dat het interview hem of haar tegelijkertijd helpt in zijn of haar eigen leven.’

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies