Jongeren fietsen van Zwolle naar Amsterdam voor Bright Fame

Op 14 mei fietsten de drie studenten van het UIT Vormingsjaar koers vanuit Zwolle richting Amsterdam, met als doel: geld inzamelen voor het goede doel.

Lars, Joas en Heidi zijn drie studenten die het UIT Vormingsjaar doen. Zij doen dit tussenjaar van Youth for Christ Zwolle om meer te leren over wie ze zijn, het geloof en wat hun plek is in deze wereld. Onderdeel van dit jaar is de UIT actiedag. Een dag die door de studenten zelf georganiseerd wordt waarin ze geld ophalen voor het goede doel. Het goede doel werd snel bepaald: Bright Fame, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van prostituees die werken in het Red Light district van Amsterdam.

Vastberaden om geld op te halen voor hen, sprongen de studenten op de stralende dinsdagochtend van 14 mei op hun fietsen.. Op deze zonovergoten dinsdag fietsten het drietal via Dronten en Almere naar hartje Amsterdam. Na een inspannende fietstocht van meer dan 110 kilometer werden ze warm onthaalt aan de Amsterdamse grachten, bij de locatie van Bright Fame. Daar mochten ze, dankzij de steun van vele supporters, een prachtige cheque overhandigen van € 1180,-.

Auteur: Judith Mulder
Web: www.uitjaar.nl
Beeld: UIT Vormingsjaar

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies