In gesprek met Delise over haar Verborgen verhalen

Singer-songwriter Delise heeft in de eerste helft van dit jaar 2 nieuwe singles uitgebracht, waarvan de laatste met een geweldige videoclip in samenwerking met Zandkunstenares Rosa van der Vijver. Op 21 juni zal Delise haar nieuwe single ‘Laat het los’ uitbrengen. Dit is de derde single van het album ‘Verborgen verhalen’, dat in oktober 2024 zal verschijnen. Christelijknieuws stelde Delise een aantal vragen, lees haar antwoorden hieronder.

Delise, kun je ons iets vertellen over je komende album?

Het album “Verborgen verhalen” gaat over zaken die men liever nog even verborgen houdt en waar men liever niet zo mee naar buiten komt. Mijn missie met het album is om de luisteraar aan te moedigen om zijn of haar eigen verborgen verhalen met anderen te delen. Want ik heb zelf gemerkt dat dat zó bemoedigend kan werken, kan inspireren en mensen nader tot elkaar kan brengen. Daarnaast is het voor degene die het verhaal vertelt ook vaak fijn om iemand anders deelgenoot te maken van zijn of haar verhaal. Ik heb dit zelf ook ontdekt in mijn eigen leven. We mogen onze verborgen verhalen delen met de mensen om ons heen, maar boven alles natuurlijk met God. Hij wil naar onze verhalen luisteren en ons daarbij helpen.
Dit wil niet zeggen dat de liedjes allemaal gaan over zware onderwerpen, hoor; ieder liedje is een verborgen verhaal op zich. Zo staat er bijvoorbeeld ook een slaapliedje op dat ik heb geschreven voor mijn dochtertje.

Wat hoop je te bereiken met de nieuwe nummers?

Mijn missie met het album is om de luisteraar aan te moedigen om zijn of haar eigen verborgen verhalen met anderen te delen. Daarnaast hoop ik dat de luisteraar zich ook herkent in de liedjes en de teksten. En ik hoop natuurlijk ook dat de luisteraar zo af en toe een dansje waagt op de liedjes.

Hoe ben je uit je burn-out gekomen, was dat een moeilijke periode?

In mijn tienerjaren was ik heel fanatiek bezig met muziek maken, maar omdat ik het toch niet helemaal aandurfde om volledig muziek te gaan maken, heb ik besloten om Rechten te gaan studeren. Ik haalde mijn diploma en toen ik eenmaal aan het werk was als jurist, werd ik ziek en bleek ik een burn-out te hebben. Dat was een hele donkere periode in mijn leven. Ik wist op sommige momenten niet meer goed hoe het verder moest. Maar ergens heb ik al die tijd wel erop vertrouwd dat God wist wat Hij deed en dat Hij de burn-out ook wel weer ergens voor zou kunnen gebruiken. Ik wist alleen niet hoe, maar ik vertrouwde er op dat Hij dat wel wist. En dat hield me op de been. Uiteindelijk is deze moeilijke en donkere periode een ommekeer gebleken; want toen ik eenmaal opkrabbelde, heb ik mijn baan als jurist opgezegd en ben ik teruggegaan naar het maken van muziek.

Je hebt je baan opgezegd om meer met muziek te doen… vertel!

Dit kwam dus voort uit een donkere periode. De burn-out maakte dat ik moest gaan nadenken over waar het mis was gegaan, want anders zou ik binnen de kortste keren weer terugvallen. In die periode merkte ik dat het schrijven van muziek en het zingen me hielp met het verwerken van zaken. Ik vond er rust in en kreeg er zelfs weer plezier in (dat was heel lang weggeweest). Dat maakte dat ik ging denken aan het oppakken van mijn muziek. Maar tegelijkertijd dacht ik: ‘welk verhaal wil ik dan vertellen met mijn muziek?’ Ik maakte in die tijd eens in mijn eentje een wandelingetje door het bos vlakbij ons huis en stelde mezelf de vraag: als alles wegvalt… Wat blijft er dan overeind staan? En wat is nou het fundament van mijn leven? Wat vind ik nou écht belangrijk? En toen kon ik maar één antwoord geven: Jezus. En vanaf toen wist ik dat ik muziek wilde maken voor en over Hem, geïnspireerd op de Bijbel.

Hoe combineer je dit allemaal met het moederschap?

Dat is af en toe wel een beetje een puzzel, want als muzikant werk je soms op gekke tijden. Maar gelukkig hebben we veel hulp om ons heen; van bijvoorbeeld mensen die graag op Suzanna komen passen, zodat mijn man en ik samen naar een optreden of repetitie kunnen. En we nemen haar ook wel eens mee naar optredens; dat doen we al sinds onze dochter net geboren was. Ze vindt het allemaal heel interessant en wil graag dan op haar manier ‘meehelpen’. En als ik thuis nieuwe muziek instudeer, dan zit zij vaak een boekje te lezen of te kleuren. En soms zingt ze zelfs mee. Tot nu toe vindt ze het allemaal erg leuk en dat helpt wel enorm.

Wat zou je nog tegen onze lezers willen zeggen?

Vanaf oktober verschijnt het nieuwe album ‘Verborgen verhalen’, maar in september ga ik al met deze nieuwe liedjes touren samen met mijn band. We gaan langs verschillende theaters. Wil je als eerste de nieuwe liedjes horen (nog voordat ze uit zijn gekomen)? Ga dan even naar www.truetickets.nl/delise voor meer info en tickets.

Bekijk hier de videoclip van de single ‘Voor wie dit gelooft’ van Delise in samenwerking met Zandkunstenares Rosa van der Vijver:

Waar kunnen we meer informatie over je vinden?

Website: www.delise.nl
Facebook: www.facebook.com/delisemusic
Insta: www.instagram.com/delisemusic
YouTube: www.youtube.com/delisemusic
Tickets: www.truetickets.nl/delise 
De muziek vind je natuurlijk op Spotify

Foto: Mindy Fotografie
Auteur: Redactie ChristelijkNieuws / Delise

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies