HVC: Voorgangers in India, China, Syrië en Nepal leven in armoede

Voorgangers zoals Stephen (zie foto) worden vernederd, buitengesloten, bedreigd, gepijnigd. Maar de moedige voorgangers die door HVC (Hulp Vervolgde Christenen) gesteund worden, kunnen volhouden. Ze gaan door met hun levensgevaarlijke werk. Ze trekken naar het platteland, waar ze op felle vijandschap van hindoes en moslims kunnen rekenen. Dáár brengen ze het Evangelie. Wie doet het anders? Juist daar? God geeft hun kracht, moed en geloof.

Een groot verschil

Vindt u het ook belangrijk dat meer mensen op deze wereld de Heere Jezus leren kennen? HVC ondersteunt, traint en bemoedigt lokale voorgangers om het Woord van God te brengen in landen als India, Pakistan, China, Bangladesh, Syrië en Nepal. Velen van hen leven in grote armoede. Ondanks felle tegenstand gaan de voorgangers door. HVC wil hen graag ondersteunen door hen financiële steun te geven en conferenties te beleggen voor bemoediging en training. Ook kunnen we regelmatig de lokale bevolking bereiken en helpen via deze predikanten. Deze voorgangers weten als geen ander wat er lokaal nodig is. Uw hulp maakt daar écht het verschil.

Levensonderhoud

Voorgangers met kleine gemeenten kunnen niet leven van de collecteopbrengsten. Zij kunnen hun woninghuur niet betalen en moeten bezuinigen op eten en de scholing van hun kinderen. Zij voelen echter de nood van de vele dorpjes waar het Evangelie nog nooit is verteld. U kunt deze predikanten via ‘Voed Een Voorganger’ ondersteunen met een maandelijkse toelage die hen in ieder geval boven de armoedegrens brengt. Hun leven is hiermee nog geen vetpot. Wel helpt deze toelage hen om meer tijd te kunnen besteden aan evangelisatiewerk, juist in moeilijk bereikbare gebieden.

Trainingen en conferenties

Misschien wel net zo belangrijk als de financiële steun, is dat de voorgangers dankzij dit programma er letterlijk niet meer alleen voor staan. We koppelen de evangelist aan een groep voorgangers die regelmatig samenkomen om elkaar op te bouwen en te bemoedigen.

HVC-directeur Jan Dirk van Nifterik vertelt: “In Pakistan mocht ik erbij zijn toen tien dominees hun maandelijkse ontmoetingsbijeenkomst hadden. Dat was zo bijzonder. Ik verstond er niets van, maar de sfeer sprak boekdelen. Je ziet hoe ze verhalen delen, samen zingen en dan proef je de broederschap. En je ziet: zij hebben het samen goed! Wat is dit opbouwend voor hen, want niet lang daarna gaan ze allemaal weer terug naar hun eenzame en vaak gevaarlijke post. En zij hebben hulp nodig om deze post te kunnen blijven bemannen.”

Strijd om bestaan

Hoe komen deze voorgangers aan voedsel voor hun gezinnen als ze geen betaald werk doen? Wie bemoedigt hen op hun eenzame post? De maandelijkse steun vanuit het programma ‘Voed een Voorganger’ is al voor vele voorgangers de verhoring van hun gebed. Maar er staan nog veel meer andere predikanten en evangelisten op de wachtlijst. Dat is aangrijpend.

Zal de strijd om hun bestaan te zwaar worden, terwijl ze zulk belangrijk werk doen? Voor € 50,- per maand draagt u bij in de broodnodige levensmiddelen voor één voorganger. Inclusief toerusting en bemoediging door lokale organisaties. Wilt u alstublieft helpen?

Meehelpen: Steun dit project
Beeld: HVC
Web: www.stichtinghvc.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies