Annemijn: Dit bericht was voor mij, zo ervoer ik dat

Het is maar een kort berichtje van haar studentenvereniging. Het daagt Annemijn en haar medestudenten uit om te ontdekken of zending iets voor hen is. De oproep om voor korte tijd naar Centraal-Azië te gaan, laat Annemijn niet los. ‘Ik wist weinig over Centraal-Azië. Wel heb ik, al vanaf dat ik een klein meisje was, een diep verlangen om mensen te vertellen over Jezus.’

Annemijn vertelt: ‘Dit bericht was voor mij, zo ervoer ik dat. Tegelijkertijd voelde ik ook twijfels en spanning, waardoor het toch nog wel even duurde voordat ik contact opnam met People International. Na gesprekken met mensen van People International besloot ik om tijdens mijn al geplande tussenjaar zes weken naar Centraal-Azië te gaan. Het werden vier maanden, dat zegt wel wat hè? Ik heb er de tijd van mijn leven gehad.’

Verrijkende tijd

Annemijn: ‘Ik heb zo genoten van wat ik in Centraal-Azië mocht doen, bijvoorbeeld Engelse les geven op een universiteit en in gesprek gaan met studenten. Ook gaf ik muziekles aan de kinderen van zendingswerkers. Ik heb een nieuw instrument leren spelen, de dombra, en taallessen gevolgd. Ook ontmoette ik veel “mensen met een missie”. Het was een ontzettend leuke en leerzame tijd, die mijn leven heeft verrijkt.’

Ik was daar de vreemdeling

Annemijn vervolgt: ‘Ik heb daar ook geleerd wat het is om ergens vreemdeling te zijn. Dat was confronterend. Ik kon de taal niet verstaan en niet lezen. De meeste inwoners spraken geen Engels. De taallessen hielpen mij, maar het meest leerde ik in de praktijk. Elke zaterdagochtend ging ik naar de bazaar (een lokale markt, red.) en dwong ik mijzelf de lokale taal te spreken. Ontzettend vermoeiend was dat. De ervaring van vreemdeling-zijn heeft mij veel gebracht. Ik begrijp nu beter hoe iemand die, om wat voor reden dan ook, naar Nederland komt zich de eerste tijd hier voelt.’

Andere jongeren enthousiasmeren

Annemijn is erg enthousiast over de short-termuitzendingen van People International. Ze wil zo veel mogelijk jongeren uitdagen om naar Centraal-Azië te gaan. ‘Het mooie van short-termuitzendingen is dat je zelf bepaalt hoe lang je gaat. Je kunt twee weken gaan, maar ook een jaar. Door middel van zo’n uitzending kun je ontdekken of zending bij je past en tegelijkertijd leer je een andere cultuur kennen, ontmoet je veel mooie mensen en kun je genieten van de adembenemende natuur daar.

Unieke ervaring

Zending is zo nodig in Centraal-Azië… Nergens zijn er zo weinig christenen, kerken en zendingswerkers als in die regio. Inmiddels ben ik weer volop bezig met mijn studie, maar daarnaast wil ik ook graag presentaties geven in kerken, jeugdverenigingen en studentengroepen over mijn short-termervaring en het werk van People International. Een short-termuitzending is zo’n unieke ervaring, die gun ik iedereen!’

Over People International

People International wil onbereikte volken in Centraal-Azië bereiken met het evangelie door middel van onder andere sociaal-maatschappelijke en medische hulpverlening, vluchtelingenhulp, gebed en gemeenteopbouw. Zendingswerkers worden voor korte of lange tijd uitgezonden.

Nodig jij Annemijn uit voor een presentatie?

Mail Annemijn voor de mogelijkheden voor jouw kerk, jeugdvereniging of studentengroep.
Interesse in een long-term of short-termuitzending? Kijk op de website van People International.

Auteur: People International
Meer informatie: www.peopleinternational.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies