De Passie scholengroep breidt uit

De Passie scholengroep groeit! De evangelisch christelijke Wilhelminaschool in Doetinchem gaat een bestuurlijke fusie aan met de Passie, stichting voor evangelisch bijbelgetrouw onderwijs. Op 15 juli is het besluit tot bestuurlijke overdracht officieel ondertekend.

Met deze samenwerking komt de Wilhelminaschool onder het bestuur van de Passie te staan, terwijl de school wel haar eigen onderwijskenmerken behoudt. Als ook de minister het besluit goedkeurt, gaat de officiële samenwerking op 1 januari 2025 van start.

Versterking betrokkenheid

Arco van Wessel, bestuurder van de Passie licht toe: “Ik ben dankbaar en blij met deze stap. Door de overdracht creëren we meer betrokkenheid tussen evangelisch basis- en voortgezet onderwijs en versterken we de samenwerking tussen scholen met de evangelische identiteit in Nederland. Dit draagt bij aan de continuïteit en de kwaliteit van de evangelische basisscholen binnen onze scholengroep. Samen kunnen de scholen elkaar verrijken en inspireren op bijvoorbeeld onderwijskundig gebied.”

Evangelische identiteit

Chris Dam, interim directeur-bestuurder van de Wilhelminaschool, voegt hieraan toe: “We zijn heel blij met deze samenwerking. Onze evangelische identiteit past goed bij die van de Passie, en ook onze onderwijsvisie en ambities sluiten bij elkaar aan. We waren zelf ook klaar voor deze volgende stap. Met deze samenwerking blijven we een goede, stabiele school met de missie ‘Iedereen gezien, gekend en geliefd’. De ondersteuning die we ervaren vanuit het bestuur en stafbureau geeft nu al verlichting en voelt als een warm bad.”

Een sterke samenwerking

De Wilhelminaschool in Doetinchem heeft 302 leerlingen en 34 medewerkers. Het toezichthoudend bestuur van de Wilhelminaschool bestaat nu nog voornamelijk uit ouders van leerlingen, die dit werk vrijwillig doen. “De bestuurlijke overdracht is ingezet om de toekomstbestendigheid als ‘eenpitter’ in het kader van onderwijskwaliteit en identiteit te versterken en te borgen. Hiertoe is deze verkenning met de Passie aangegaan. We zijn blij en dankbaar dat we in de Passie een goede onderwijspartner hebben gevonden waar we met vertrouwen de bestuurlijke overdracht kunnen laten plaatsvinden”, aldus Dagmar Blom, voorzitter van het toezichthoudend bestuur.

3100 leerlingen

De Passie biedt evangelisch bijbelgetrouw onderwijs aan en heeft scholen voor middelbaar onderwijs in Utrecht, Rotterdam en Wierden en biedt basisonderwijs op de Rots en de Tamboerijn in Ede, de Rank in Arnhem en de Olijfboom in Deventer. De Passie geeft les aan ongeveer 3100 leerlingen.

Auteur: Petra Gunnink
Web: www.depassiescholen.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies