Noord-Israël weer onder vuur – Actuele update van Smadar Morag en Klaas Bakker

Vannacht werden vanuit Libanon 100 raketten afgeschoten op Noord-Israël. Klaas Bakker woont in de regio en legt uit wat de impact is van de oorlog op zijn gezin. En de Joodse Smadar Morag publiceert dagelijks updates op sociale media over de situatie in Zuid-Israël. Zij legt uit waarom het belangrijk is om niet alleen de gewone media te volgen over Israël. En drs. Kees de Vreugd legt uit waarom we als christenen moeten blijven bidden voor Israël.

Kees de Vreugd

Drs. Kees de Vreugd is werkzaam bij Christenen voor Israël. Hij richt zich op de bezinning op Israël en de gemeente. Drs. Kees de Vreugd heeft theologie gestudeerd in Utrecht en Jeruzalem, waar hij zich o.a. bezighield met de rabbijnse uitleg van de Bijbel (Talmoed en Midrasj) en de Joodse wortels van het christendom. Van 2004 tot 2007 woonde en werkte hij voor Christians for Israel International in Jeruzalem. De Vreugd: “Sinds 2007 heb ik mijn plaats op het kantoor van Christenen voor Israël in Nijkerk, o.a. als eindredacteur van het tijdschrift Israël en de Kerk.”

Smadar Morag

Smadar Morag is een Nederlandse vrouw en ze woont sinds 2010 aan het strand in Israël. Ze is getrouwd en moeder van twee kinderen. Van huis uit is ze actrice en zangeres. Momenteel publiceert Smadar Morag dagelijks updates op sociale media over de situatie in Zuid-Israël.

Christenen voor Israël

Stichting Christenen voor Israël stelt zich ten doel om christenen in Nederland en wereldwijd bewust te maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods handelen met deze wereld. Haar boodschap naar de kerken is dat de gemeente van Jezus Christus niet in de plaats van Israël is gekomen, maar dat er nog verschillende belangrijke beloften voor Israël in de nabije toekomst zullen worden vervuld.

Steun

Wilt u deze en onze andere educatieve activiteiten mede mogelijk maken? En zo de boodschap van Gods trouw aan Israël verder verspreiden onder christenen in Nederland?
Doneer dan online: Maak een gift over

Online winkelen in Israël?
Ga dan naar de webshop en bekijk het complete assortiment.

Auteur: Christenen voor Israël
Web: www.cvi.nl
Beeld: Videostill YouTube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies