Amir Tsarfati: God heeft alles in Zijn hand en Hij zal Zijn plannen uitvoeren

Shalom uit het prachtige zuiden van Californië! Nu hoor ik sommigen van jullie al uitroepen: ‘Maar Amir, je had aangekondigd dat 2024 een jaar zonder spreekbeurten zou worden!’ Je hebt gelijk! En ik kan jullie geruststellen: ik was hier niet naartoe gekomen om te spreken. Ik zal je een leuke ervaring vertellen die ik had.

Op zondagochtend bezocht ik Calvary Central OC om te luisteren naar de preek van mijn goede vriend pastor Barry Stagner. Terwijl ik daar zat, realiseerde ik me dat dit de eerste keer was dat ik zijn kerk bezocht terwijl ik geen enkele verantwoordelijkheid had, behalve dan om te genieten van de geweldige boodschap.

Toen merkte ik dat sommige mensen om me heen duidelijk een beetje verward waren vanwege mijn aanwezigheid. Ik zag ze mijn kant op kijken alsof ze zich afvroegen: wanneer gaat pastor Barry je naar voren roepen? En toen de dienst was afgelopen, waren ze nog meer verward en vroegen ze zich af of Barry mijn aanwezigheid vergeten was! Ik kan je verzekeren: dat was niet het geval! Ik was gewoon gezegend om samen met de gemeente God te mogen aanbidden.

Het is tot dusver een zeer nuttige reis geweest met veel tijd om mijn gedachten te verzetten en te werken aan alles wat we voor CONNECT hebben gepland. De komende dagen zullen we met een aantal van mijn teamleden doorbrengen om de planning voor 2025 te maken. Bid alsjeblieft dat God ons wijsheid geeft terwijl we proberen te onderscheiden waarheen Hij ons wil leiden.

MOORDAANSLAG OP PRESIDENT TRUMP

De wereld heeft letterlijk een kogel ontweken toen voormalig president Donald Trump op precies het juiste moment zijn hoofd draaide, waardoor het projectiel dat op hem was afgevuurd een deel van zijn oor wegrukte in plaats van dat het door zijn schedel ging. Als je denkt dat er chaos is ontstaan sinds deze mislukte poging, stel je dan eens voor wat er in Amerika en de rest van de wereld zou gebeuren als de aanslag gelukt was. Het lijdt geen twijfel dat we God moeten danken dat de voormalige ambtsdrager en huidige Republikeinse presidentskandidaat niet gedood werd of ernstiger gewond raakte.

Lees niet in mijn woorden dat ik Donald Trump formeel goedkeur. Ik ben een Israëliër. Ik heb geen stem. Na de waanzin van de verkiezingen van 2020 heb ik mezelf en mijn medewerkers beloofd dat ik niet meer te diep in de Amerikaanse politiek zou duiken, behalve als die verband houdt met Israël. Daarom beperk ik me nu tot de opmerking dat ik sterk betwijfel of er tijdens de Democratic National Convention in Chicago vanaf het podium gebeden zal worden voor de veilige terugkeer van de gijzelaars van 7 oktober, zoals tijdens de Republican National Convention in Milwaukee. Nog iets dat ik weet: zowel Donald Trump als J.D. Vance is een grote vriend van Israël.

Er vindt een serieus onderzoek plaats naar hoe de schutter in de gelegenheid kon zijn om zo’n duidelijk schot op de voormalige president te lossen vanaf zo’n voor de hand liggende plek. Naar de directeur van de geheime dienst, Kimberly Cheatle, wordt nu kritisch gekeken vanwege haar voorkeur voor gelijkheid boven competentie. Er is één ding dat we in elk geval hebben geleerd van de hoger geplaatsten in de organisatie: hellende daken zijn levensgevaarlijk voor agenten van de geheime dienst.

HET MIDDEN-OOSTEN

Gaza

De oorlog in Gaza duurt nu al negen maanden. Laten we eens naar wat statistieken kijken. De helft van de militaire leiding van Hamas is uitgeschakeld. Meer dan 14.000 terroristen zijn gedood of opgepakt. Er zijn 37.000 doelen getroffen vanuit de lucht en 137.297 gebouwen vernietigd, waardoor er 40 miljoen ton puin is dat moet worden opgeruimd tegen een kostprijs van $ 500 à 600 miljoen. Stond dat allemaal op je bingokaart, Hamas, toen je je aanval plande?

En over het plannen van de aanval van 7 oktober gesproken, Muhammad Deif, hoofd van Ezzedeen al-Qassam, de militaire vleugel van Hamas, en de architect van het bloedbad, werd zaterdag uitgeschakeld. Als een heel geduldig spelletje Whac-A-Mole wachtte Israël tot Deif uit de tunnels in Gaza zou opduiken. Toen hij dat vorige week eindelijk deed, beukten ze zijn hoofd met een paar heel grote bommen en nu is hij weg. Dit is een enorme klap voor de terreurgroep. Amerikaanse inlichtingendiensten geloven nog steeds dat Yahya Sinwar, leider van Hamas in Gaza, zich schuilhoudt in de tunnels onder Khan Younis. Laten we hopen dat hij ook zijn hoofd naar buiten steekt. We hebben ook een grote hamer klaarliggen met zijn naam erop.

Voor wie mij misschien een beetje hard vindt voor deze terroristen: kijk alsjeblieft terug en breng je in herinnering wat ze hebben gedaan. Eigenlijk hoef je niet terug te kijken, want de gevolgen van 7 oktober zijn vandaag de dag nog steeds voelbaar. Op dinsdag kreeg een overlevende van het bloedbad op het Nova Music Festival een mentale inzinking en ging door het lint. Ze pakte een bijl, doodde haar zesjarige kind en liep vervolgens naar een winkelcentrum waar ze een beveiliger aanviel. Het beeld dat ze met een grote glimlach over straat liep met het bloed van haar zoon op haar gezicht en op de bijl, zal ik niet snel uit mijn hoofd kunnen krijgen. Er zijn zo veel gewonde overlevenden. Velen hebben zelfmoord gepleegd, anderen zijn krankzinnig geworden.

Nog een laatste punt over het Palestijnse conflict. De Noorse minister van Buitenlandse Zaken, Espen Barth Eide, diende een formeel verzoek in om Israël te bezoeken. Dat verzoek werd onmiddellijk afgewezen. Waarom? Omdat Noorwegen op 28 mei formeel een Palestijnse staat heeft erkend. Sorry, Noorwegen, we accepteren graag je visexport, maar je mag je politici houden.

Noordelijk conflict

Minstens twintig raketten werden maandagavond vanuit Libanon afgevuurd op de Israëlische stad Kiryat Shmona. De meeste werden onderschept, maar sommige raakten de grond. Er vielen geen gewonden. In reactie hierop bestookten straaljagers van de Israëlische luchtmacht doelen van Hezbollah in Houla, Kafr Kila en Bani Haiyyan. Aan beide kanten van de grens worden nog steeds voorbereidingen getroffen voor een mogelijke invasie. Voorlopig lijkt het erop dat de meest waarschijnlijke manier om een totale oorlog in het noorden af te wenden is dat het Libanese volk een manier vindt om zich te ontdoen van de macht die Hezbollah over hun land heeft.

Houthi’s

De Houthi-rebellen in Jemen gaan door met hun piratentirannie in de Rode Zee en de Golf van Aden. Maandag werd het Griekse schip Chios Lion aan bakboord geraakt door een onbemand vaartuig. Hierdoor ontstond een lek in de olietanker die een 220 km lange olievlek heeft achtergelaten voor de kust van Egypte. De aanval op de Chios Lion was de tweede aanval die dag. Eerder vielen twee bemande en één onbemand vaartuig de MT Bently I, eigendom van Israël, aan bij Jemen. Het schip kon de Houthi’s afweren, die uiteindelijk de aanval afbliezen.

VERENIGDE STATEN

We hebben het al over de Verenigde Staten gehad, maar dat betrof de moordaanslag op Donald Trump. Ik kon deze nieuwsbrief echter niet voorbij laten gaan zonder het te hebben over een wetsvoorstel dat is ondertekend in de staat waar ik nu op bezoek ben. Maandag ondertekende gouverneur Gavin Newsom AB 1955, een wet die Californische schooldistricten verbiedt om ouders te informeren als hun kind op school beweert van genderidentiteit te zijn veranderd. Dit is een schandalige inbreuk op de rechten van ouders. Het betekent dat zij niet op de hoogte worden gesteld van mogelijke problemen waar hun kind mee worstelt en ze die niet kunnen aanpakken. Miljardair Elon Musk ging zelfs zover om te zeggen dat dit wetsvoorstel de laatste druppel was die hem ertoe bracht SpaceX te verhuizen van Hawthorne in Californië naar Starbase in Texas. Mijn oproep aan Amerikanen in het hele land is: vergeet dit alsjeblieft niet als Newsoms naam mogelijk in 2028 op het stembiljet staat.

Aanstaande maandag, 22 juli, heeft premier Netanyahu een een-op-eenontmoeting met president Joe Biden in het Witte Huis. Gezien de Democratic National Convention in augustus en vragen over de gezondheid van de president is het waarschijnlijk dat hij de premier op afstand zal houden. Twee dagen later, op 24 juli, zal Netanyahu een gezamenlijke zitting van het Congres toespreken. Het zal interessant zijn om de reactie te zien van sommigen van de meer antisemitische leden van de Amerikaanse regering.

FRANKRIJK

Er blijft onrust woeden in de regering van Frankrijk. Sinds de verdeelde parlementsverkiezingen van 7 juli is er geen leidende kandidaat voor het premierschap. Gabriel Attal, de voormalige premier, en zijn regering zijn dinsdag afgetreden, waardoor alle belangrijke ministeries leiderloos zijn. President Emmanuel Macron heeft de bevoegdheid om de nieuwe premier te benoemen, maar er is geen duidelijke meerderheidspartij of -blok. Met de etnische onrust en regeringsverwarring zal het erg interessant zijn om te zien wat er gebeurt met de Olympische Spelen als die over een week in Parijs beginnen.

DE BEDIENING

Volgende week vieren we het tienjarig bestaan van onze bediening Behold Israel, en hierover zal ik in de volgende nieuwsbrief meer vertellen. Het is zowel nederig stemmend als verbazingwekkend om te zien wat God heeft gecreëerd vanuit een visie die Hij meer dan tien jaar geleden in mijn geest heeft geplaatst. Hij is goed en Zijn plannen zijn ongelooflijk!

Als je The Anchor Podcast die gisteren op YouTube is verschenen gemist hebt, stem er dan zeker op af. Daarin bespreek ik samen met mijn twee goede vrienden Jeff Cuozo en Tommy Fretwell uit het Verenigd Koninkrijk de vraag: ‘Is er een genocide in Gaza?’ Uitdagend en inspirerend, kijk er zeker naar.

Een nieuwe religie is in opkomst en verspreidt zich snel. Haar armen zijn wijd geopend en mensen van vele geloofsovertuigingen sluiten zich erbij aan. Er is maar één groep die wordt afgewezen: de volgelingen van Jezus Christus. Kijk vrijdag 19 juli om 12:00 PM PDT naar mijn boodschap ‘De opkomst van de ene wereldreligie’. Daarin zullen we ontdekken hoe dit nieuwe systeem uiteindelijk alle mensen zal verenigen onder één man: de antichrist.

Ik kijk uit naar maandag 22 juli, want dan heb ik een CONNECT Q&A met pastor Barry Stagner, terwijl ik dan ook echt samen zal zijn met pastor Barry Stagner! Stem er om 9:00 AM PDT op af.

DE TOEKOMST

Ik weet dat veel mensen zich grote zorgen maken over de toekomst. Ik kan niet zeggen dat ik het ze kwalijk neem. In zekere zin begon de derde wereldoorlog op 7 oktober. Deze strijd waarin we ons nu bevinden is anders dan de oorlogen uit het verleden. Dit is een religieuze, culturele en vooral geestelijke oorlog. Iran speelt een centrale rol in veel van wat er gebeurt. Ze hadden grootse plannen met Hezbollah en Hamas, maar dat gaat niet zoals ze het bedoeld hadden. Zodra deze twee terroristische organisaties verslagen zijn, zal Iran op zoek moeten naar nieuwe bondgenoten. Op dat moment zullen ze zich aansluiten bij een nieuwe coalitie onder leiding van Rusland. Dit zal leiden tot de Grote Oorlog.

Als dit je bang maakt, dan wil ik je aanmoedigen om Ezechiël 38 te lezen. Of eigenlijk Ezechiël 36 t/m 39, want in die hoofdstukken zul je Gods grote plan zien vanaf dat Hij Israël terugbrengt naar het land tot het moment dat Hij de Joden terugbrengt bij Zichzelf. Nogmaals, als je alleen maar naar het nieuws kijkt, begrijp ik je angst. Maar als je ernaar kijkt door de lens van de Heilige Schrift, dan zul je je snel realiseren dat je geen reden hebt om je zorgen te maken. God heeft alles in Zijn hand en Hij zal Zijn plannen uitvoeren.

BEDANKT

Dank aan iedereen die de afgelopen tien jaar deze bediening heeft gesteund en ervoor heeft gebeden. Zonder jullie zou Behold Israel niet zijn wat het is. Moge God jullie allen zegenen.

In de verwachting van Zijn komst,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald door de redactie vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 11 juli 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Boeken van Amir Tsarfati

De Nederlandse vertaling van Discovering Daniel is verschenen bij Het Zoeklicht onder de titel Op reis door Daniël

Op reis door Daniël

Ons leven en de toekomst liggen in Gods hand. De wereld verkeert in grote chaos, maar dit hoeft ons niet ongerust te maken. 
Het Bijbelboek Daniël schetst een levendig beeld van de vele manieren waarop God ons leven en de wereldgebeurtenissen leidt, en dat geeft ons reden tot hoop. Op reis door Daniël moedigt ons aan om met vertrouwen in Gods soevereiniteit en liefde te leven, zolang wij nog op aarde zijn.

Paperback, 278 pagina’s, 
ISBN 9789064514289, 
prijs € 19,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Op ontdekking door Openbaring

Het boek Openbaring is geschreven omdat God ons wil laten weten wat de toekomst in petto heeft. De profetische waarheid biedt gelovigen wijsheid, geruststelling en inzicht. Voor ongelovigen is Openbaring een oproep om Gods genade aan te nemen zolang er nog tijd is. Op ontdekking door Openbaring maakt ons duidelijk wat iedereen te wachten staat in de eindtijd – in de hemel of op de aarde. Ben jíj voorbereid op wat er komen gaat?

Paperback, 288 pagina’s, 
ISBN 9789064513930, prijs € 19,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Het laatste uur

Nu het laatste uur nadert, is het tijd om misvattingen recht te zetten en het echte plan van God te ontdekken. Iedereen heeft vragen over de eindtijd. Maar zoals de Israëlische christen en gerespecteerd Bijbelleraar Amir Tsarfati uitlegt, is Bijbelse profetie een geheimenis en niet een geheim. Ieder die de tijd neemt om de profetie te onderzoeken, kan er inzicht in krijgen. 
Dit boek is daarbij een geweldige hulp.

Paperback, 208 pagina’s, 
ISBN 9789064512827, 
prijs € 17,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Onvoorstelbaar vooruitzicht

Ziet u de tekenen van de tijden? In de Bijbel spreekt Jezus over de tekenen die aangeven dat Zijn Wederkomst nabij is. Wat zijn die tekenen? En zien we ze vandaag de dag? Amir Tsarfati is een Joodse autochtone Israëli die christen is. Door deze achtergrond heeft hij een duidelijk perspectief waarin hij Bijbelse historie, huidige gebeurtenissen en Bijbelse profetie verweeft, en zo licht werpt op de geheimenissen betreffende de eindtijd. 

Paperback, 224 pagina’s, 
ISBN 9789064513084, prijs € 17,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Gods meesterplan – Israël en de Gemeente

Om werkelijk inzicht te krijgen in de Bijbelse profetie, moeten we eerst begrijpen dat Gods beloften aan Israël en Zijn plan met de Gemeente elkaar aanvullen. Sommigen gelovigen zijn van mening dat God Israël heeft verworpen en de Gemeente ervoor in de plaats is gekomen, maar dit druist in tegen het karakter van de trouwe Heere Die we in de Bijbel leren kennen. In dit boek maakt Amir Tsarfati duidelijk wat de Bijbel zegt over Gods grote en unieke plannen voor Zijn twee uitverkoren volken: Israël en de Gemeente. 

Paperback, 223 pagina’s, ISBN 9789064513633, prijs € 18,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Bijbelse profetie: de hoofdzaken

Amir Tsarfati en Barry Stagner geven antwoord op veelgestelde vragen over zeven fundamentele onderwerpen van de Bijbelse profetie: Israël, de Gemeente, de opname van de Gemeente, de grote verdrukking, het duizendjarig rijk, het oordeel voor de grote witte troon, de hemel. Wanneer je het biddend en met wijsheid bestudeert, vind je in Gods Woord alles wat je moet weten over de toekomst. 

Paperback, 183 pagina’s
ISBN 9789064514005, 
prijs € 16,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Is de grote verdrukking begonnen?

Leven wij nu in de eindtijd? Naarmate landelijke en internationale gebeurtenissen en nieuwsberichten verontrustender worden, neemt de belangstelling voor de Bijbelse profetie steeds meer toe. De angst en onzekerheid in de samenleving bereikt ongekende hoogten, en veel christenen vragen zich af of de grote verdrukking die in het boek Openbaring beschreven wordt, al is begonnen. Als we ons afvragen hoe dichtbij de eindtijd werkelijk is, dan moeten we het antwoord zoeken in Gods Woord. 

Paperback, 228 pagina’s, ISBN 9789064514128. prijs € 17,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies