Multiculturele retraitedag voor predikanten en pastors

‘Leer van Mij’ – Maandag 18 november | De praktijk van alledag berooft ons maar al te vaak van tijd. In het bijzonder tijd van rust. Kan jij een andere beweging maken? We dienen de Schepper van tijd: wat wil Jezus jou leren, zodat je rust vindt in jouw leven en bediening? Gebed, rust en ruimte. In iedere hoek van de kerk, in elke cultuur heeft de voorganger met een verantwoordelijkheid voor pastoraat een plek nodig om stil te worden.

Kom naar de speciale, multiculturele retraitedag op maandag 18 november op de Wittenberg in Zeist en vind die plek in de afzondering met gelijkgestemden. Kom tot rust en ontvang samen met collega’s uit verschillende kerken en culturele achtergronden voeding voor je ziel in de drukte van je werk.

De retraite wordt geleid door ds. Niek Tramper, die met zijn jarenlange ervaring met ons de weg verkent waarop we ons kunnen bezinnen, verfrissen en vernieuwen. Het thema krijgt handen en voeten door een inspirerende lezing over rust in pastoraat in verschillende culturen en een keuzeprogramma. Deze retraitedag is de vijfde editie van de jaarlijkse conferentie die de werkgroep organiseert.

Programma:

09:00 Ontvangst met koffie en thee
09:30 Ochtendgebed
Start retraite door ds. Niek Tramper
10.30 Inleiding vanuit verschillende culturen –
‘Op adem komen als er veel van je gevraagd wordt’
Opdracht en reflectie
12:00 Middaggebed

Lunch en ontmoeting

13:30 Keuzeprogramma 1: Geleide mini-pelgrimage in de bossen van Zeist
Keuzeprogramma 2: Bijbelse reflectie op werk, leren en rust
15:30 Tijd voor persoonlijke stilte en gebed
16:15 Vesper met gebed voor elkaar
16:45 Einde

Gun jezelf deze waardevolle tijd van rust en bezinning en meld je nu aan voor deze bijzondere retraitedag. We kijken ernaar uit je te mogen verwelkomen op de Wittenberg en samen op zoek te gaan naar diepere rust in ons werk en leven.

Organisaties

De dagretraite word georganiseerd door werkgroep Migrant & Kerk. De volgende organisaties zijn hieraan verbonden: Evangelie & Moslims, Gave, Stichting Geloofsinburgering, Intercultural Church Plants en Protestantse Kerk Nederland

Voor meer informatie www.geloofsinburgering.nl
Aanmelding kan via: www.leervanmij.nl
Bijdrage in de kosten € 39, early bird € 29 (tot 1 november).
Auteur: Rien Bregman / stichting Gave
Web: www.gave.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies