Daniel Marx maakt persoonlijk album

‘In Uw Nabijheid’ is een bijzonder persoonlijk album van de Belgisch-Nederlandse muzikant Daniel Marx. Na een uitstapje naar Engelstalige liedjes schrijft hij weer in het Nederlands evenals op zijn debuutalbum ‘Toon Ons Wie U Bent’ uit 2017. Hij ervaart Gods nabijheid in zware en mooie tijden. Die ervaring vormde de inspiratiebron voor dit nieuwe album.

Youtube video van het lied ‘Goede God’

‘De Heer zelf gaat voor je uit. Hij zal je bijstaan en geen moment van je zijde wijken. Wees niet bang en laat je door niets ontmoedigen.’ Deze woorden uit Deuteronium 31 vers 8 haalt hij aan in zijn dankwoord in het inlayboekje van de cd. Ze bemoedigden hem om samen met zijn band deze liedjes te maken die over gevoelige thema’s gaan zoals het verlies van een kind, het staan bij een graf en de kracht van vriendschap. Hij voelde dat hij er niet alleen voor stond en er mensen om hem heen waren. Maar ook dat God er bij was. “Ik wil allereerst God bedanken voor Zijn nabijheid in de diepste dalen en moeilijke periodes van mijn leven, maar ook voor de mooie zegeningen die ik zo vaak mag ontvangen.’’

Samenwerking

Daniel Marx woont in Nederland, maar werd geboren in Tongeren in België. Hij groeide op in een muzikaal gezin en speelde op jonge leeftijd al in kerkdiensten. En hij trad in huiskamers en voor volle zalen op met zijn familieleden. Hij maakte het album ‘In Uw Nabijheid’ niet alleen, maar deed het samen met diverse muzikanten waaronder Yannick Philippaerts die ook diverse teksten schreef zoals die van het gevoelige nummer ‘Goede God’ dat over verlies van een ongeboren kind, gebed, strijd en geloof gaat.

“We hebben je hartje horen kloppen, verlangd en geliefd van de start. En we droomden van samen te leven, een droom die nooit werkelijkheid wordt. We hebben gestreden, Zijn aangezicht gezocht. Wij wilden geloven, want Hij is toch goed. Hoe kan een goede God een ongeboren leven geen levensadem geven? Hoort U mijn vragen, hoort U mijn gebed? Ik sterf diep vanbinnen van de pijn en het verdriet. Ik wil U geloven en eren als mijn God. Maar op dit moment heb ik alleen maar vragen. Maar U bent een goede God. Uw eigen Zoon voor mij gegeven, de pijn voor mij geleden. Ik snap er echt niks van. U bent een goede God. U draagt mij er doorheen en wat er ook gebeuren mag: U houdt van mij.”

Een inkijkje in het hart van de muzikanten

‘In Uw Nabijheid’ is een indringend persoonlijk album dat een inkijkje in het hart van de muzikanten geeft die eraan meewerkten. Naast Yannick Philippaerts werd Daniel Marx bijgestaan door gitarist Benjamin Kortzorg, bassist Stani Ferraiolo en drummer Toon Thijs. Marco Brasci verzorgde daarnaast de arrangementen van het nummer ‘Goede God’.

Auteur: Rosanne de Boer
Web: www.danielmarx.nl
Beeld: Videostill YouTube
Album: Bestellen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies