Amir: Shalom uit het geliefde Beloofde Land

Weet je waarom we spreken over het ‘Beloofde Land’? Niet omdat we het van generatie op generatie doorgeven. Niet omdat Israël superieur is aan alle volken van de wereld. En het heeft zeker niets te maken met onze trouw als natie.

Het land Israël is het Beloofde Land omdat God de Schepper zesduizend jaar geleden een eeuwigdurend verbond sloot met Abraham en die belofte herhaalde aan Abrahams nakomelingen Izak en Jakob. Bovendien werd de belofte bevestigd aan Jakobs nakomelingen voor de generaties die zouden volgen (Genesis 28:13). Het is het Beloofde Land omdat de God van Israël ‘geen man is, dat Hij liegen zou’ (Numeri 23:19). Het is het Beloofde Land omdat Hij ons, ondanks de voortdurende ongehoorzaamheid van mijn natie, terugbracht zoals Hij had beloofd:

De trouw van God is een stevig fundament en onvergelijkbare bron van hoop. En Zijn trouw is de rode draad die door het tienjarige verhaal van Behold Israel loopt. Deze week is het tien jaar geleden dat de Heer ‘officieel’de deur opende voor Behold Israel, zodat het een geregistreerde non-profitorganisatie kon worden. Maar daar begint het verhaal niet…

Van reizen naar onderwijs

Nadat ik mijn dienstplicht bij de Israël Defense Forces (IDF) had vervuld, werd ik gediplomeerd reisleider. Al toen ik nog een jonge gelovige was, had God me een passie gegeven om christenen van over de hele wereld naar het Beloofde Land te brengen om hen te laten kennismaken met de relevantie van die omschrijving: Zijn levende beloften. En naarmate de tijd verstreek, voelde ik steeds sterker de noodzaak om de profetische waarheden van het Woord van God niet slechts in een tourbus te laten klinken, maar ze naar de rest van de wereld te brengen. Als snel begon ik regelmatig naar verschillende delen van de wereld te reizen om daar in verschillende kerken de waarheid over Israël bekend te maken. Als reisleider ontmoette ik veel voorgangers, dus mijn contactenlijst groeide snel. Hoe meer ik reisde om onderwijs te geven, hoe meer ik me realiseerde hoe zeer het grootste deel van de internationale kerk slaapt als het gaat om God die Zijn Woord vervult in deze generatie!

De geboorte van Behold Israel

Tot de contacten die ik in mijn tijd als reisleider had gelegd, behoorden twee van de bestuursleden die de bediening hebben opgericht: Gale Frank en H.T. Novak. Beide mannen waren belangrijk in de vroege stadia van de bediening. God gaf mij de last en de visie. Gale en H.T. hielpen om ze tot bloei te brengen. Natuurlijk waren er veel logistieke bergen die beklommen moesten worden en God hielp ons door dat proces te navigeren. Er zijn heel veel verhalen die ik zou kunnen delen, maar het lijkt me gepast om te vertellen over het wonder van God dat de weg vrijmaakte om sneller dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen een geregistreerde non-profitorganisatie te worden. De eerste barrière die God doorbrak had te maken met de IRS (Internal Revenue Service – de Amerikaanse belastingdienst). Na het indienen van onze eerste aanvraag reageerde de IRS binnen dertig dagen, wat verbazingwekkend is. Maar het nog grotere wonder dat volgde was een bevestiging van Gods roeping.

Toen het bestuur bezig was met het verkrijgen van de definitieve goedkeuring om van Behold Israel een geregistreerde non-profitorganisatie te maken, kregen we te horen dat dit proces waarschijnlijk minimaal achttien maanden zou duren. Maar slechts drie weken later – en dit was werkelijk een ongekende uitkomst – ontvingen we het bericht dat Behold Israel officieel was goedgekeurd!

Tijdens de oprichtingsperiode van Behold Israel waren er een aantal dierbare vrienden en kerken die ons ongelooflijk hebben geholpen om als bediening aan de slag te gaan. Degenen die het betreft weten wie ik bedoel, en ik ben jullie voor altijd dankbaar voor jullie liefde en steun.

2014-2024

De afgelopen tien jaar waren verbazingwekkend. Er is werkelijk geen ander woord om te beschrijven wat God heeft bewerkt. Terwijl Behold Israel begon met tournees en uiteindelijk veranderde in een internationale onderwijsbediening, heeft wat God ons in staat heeft gesteld online te doen verreikende geestelijke vrucht voortgebracht!

  • Ons YouTube-kanaal heeft nu meer dan 900.000 abonnees.
  • We hebben bijna 2 miljoen volgers op Facebook.
  • Ons Instagramkanaal heeft meer dan 580.000 volgers.
  • Mijn nieuwskanaal op Telegram heeft nu meer dan 540.000 abonnees.
  • We hebben een bijgewerkte website en app die een aantal hulpmiddelen bieden, evenals informatie over huidige en toekomstige evenementen.

Enkele van de verschillende online evenementen die we op regelmatige basis faciliteren zijn:

  • wekelijkse gebedsbijeenkomsten elke vrijdag om 10:00 uur Pacific Time;
  • openbare Schriftlezing elke donderdag om 18:00 uur Pacific Time;
  • Midden-Oosten-updates live vanuit onze CONNECT- studio;
  • CONNECT Q & A-uitzendingen met mijn goede vriend pastor Barry Stagner;
  • podcast-onderdelen met bijzondere gasten van verschillende bedieningen;
  • Bijbelonderricht op locatie door het hele land Israël;
  • nieuwe afleveringen die bekend staan als CONNECT Round Tables, Explore the Bible, Author’s Corner en meer!

Verder zijn we ook begonnen met het aanbieden van cruiseconferenties in verschillende delen van de wereld. Tot dusver waren deze bestemmingen Alaska, het Middellandse Zeegebied en het Caribisch gebied. En terwijl we zo veel verschillende onderdelen hebben opgenomen in onze bediening, blijft het onze inzet en ons vurige verlangen om de waarheid over Israël aan de wereld te verkondigen! Het is een zware strijd tegen de wereldwijde ‘medianieten’, maar we hebben gezien hoe God verbazingwekkende dingen heeft bewerkt.

Na het vermelden van al deze bijzondere zegeningen wil ik jullie ook laten weten dat we als bediening een aantal zeer moeilijke perioden hebben doorgemaakt: van COVID-19 tot tijden van terreur in mijn regio van de wereld, van oorlogsperioden tot dagelijkse problemen. Er zijn weken en maanden geweest waarin twijfel, pijn en stress de boventoon voerden. Maar God – in Zijn oneindige wijsheid – heeft ons ondersteund, ons nieuwe betrokkenheid en creativiteit gegeven om door elk seizoen te navigeren. Ondertussen bracht Hij ons groei op wereldschaal die we nooit hadden verwacht; en dit pad , wat een pad ontwikkelde dat leidde naar ons nieuwste avontuur als bediening.

Behold Israel CONNECT

Al jaren had ik in mijn hart het verlangen naar een onderwijslocatie in Galilea. Van daaruit zou ik mezelf beschikbaar kunnen stellen aan verschillende reisgroepen evenals aan lokale Israëlische gelovigen. Maar naast die visie herken ik ook de roeping die God mij en Behold Israel heeft gegeven om een wereldwijde bediening te zijn, om de wereld te bereiken met de waarheid van de Schrift en met inzichten in de gebeurtenissen in de wereld om ons heen. Ons nieuwe CONNECT-centrum in Galilea stelt ons tot dit alles in staat. Hier werk ik samen met een team dat talent heeft voor grafisch ontwerp en mediaproductie, waardoor we intern als bediening zo veel verschillende projecten kunnen ondernemen. Bovendien kunnen we hier binnenkort onze eigen reisgroepen, maar ook andere internationale groepen, ontvangen om ze onderricht te geven. Het voorzien in CONNECT is nog een manier waarop God niet alleen Zijn grote trouw maar ook Zijn vrijgevigheid heeft laten zien.

Dank jullie wel

Velen van jullie hebben de bediening vanaf de beginjaren gevolgd en gesteund. En dat aantal is in de loop van de tijd alleen maar toegenomen. Ik heb er geen woorden voor om te beschrijven hoe gezegend ik ben door Gods overvloedige trouw, die is getoond door jullie ontelbare gebeden en onbaatzuchtige financiële giften, en door de deuren die Hij heeft geopend. Wat begon met rondreizen door Israël is veranderd in een internationale onderwijsbediening die meer vruchten heeft voortgebracht dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen. We zijn ootmoedig gestemd door Gods overvloedige trouw en de onwankelbare steun die Hij dag in dag uit geeft via jullie, onze trouwe supporters. We verheugen ons als we nadenken over alles wat de Heer in en door Behold Israel heeft gedaan en we zijn enthousiast over Zijn plannen voor de toekomst. Dank jullie wel, vrienden, dat jullie ons op deze reis vergezellen!

1 Kronieken 29:10-13

‘Geloofd zij U, HEERE, God van onze vader Israël, van eeuwigheid tot eeuwigheid! Van U, HEERE, is de grootheid, de macht, de luister, de kracht en de majesteit. Want alles wat in de hemel en op de aarde is, is van U. Van U, HEERE, is het Koninkrijk, en U hebt Zich verheven tot een Hoofd boven alles. Rijkdom en eer komen van voor Uw aangezicht, en U heerst over alles. In Uw hand is kracht en macht, in Uw hand is het om ieder groot te maken en sterk te maken. Nu dan, o onze God, wij loven U en prijzen Uw luisterrijke Naam.’

In de verwachting van Zijn komst,

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze tekst is vertaald door de redactie vanuit de nieuwsbrief van Amir van donderdag 25 juli 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Boeken van Amir Tsarfati

De Nederlandse vertaling van Discovering Daniel is verschenen bij Het Zoeklicht onder de titel Op reis door Daniël

Op reis door Daniël

Ons leven en de toekomst liggen in Gods hand. De wereld verkeert in grote chaos, maar dit hoeft ons niet ongerust te maken. 
Het Bijbelboek Daniël schetst een levendig beeld van de vele manieren waarop God ons leven en de wereldgebeurtenissen leidt, en dat geeft ons reden tot hoop. Op reis door Daniël moedigt ons aan om met vertrouwen in Gods soevereiniteit en liefde te leven, zolang wij nog op aarde zijn.

Paperback, 278 pagina’s, 
ISBN 9789064514289, 
prijs € 19,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Op ontdekking door Openbaring

Het boek Openbaring is geschreven omdat God ons wil laten weten wat de toekomst in petto heeft. De profetische waarheid biedt gelovigen wijsheid, geruststelling en inzicht. Voor ongelovigen is Openbaring een oproep om Gods genade aan te nemen zolang er nog tijd is. Op ontdekking door Openbaring maakt ons duidelijk wat iedereen te wachten staat in de eindtijd – in de hemel of op de aarde. Ben jíj voorbereid op wat er komen gaat?

Paperback, 288 pagina’s, 
ISBN 9789064513930, prijs € 19,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Het laatste uur

Nu het laatste uur nadert, is het tijd om misvattingen recht te zetten en het echte plan van God te ontdekken. Iedereen heeft vragen over de eindtijd. Maar zoals de Israëlische christen en gerespecteerd Bijbelleraar Amir Tsarfati uitlegt, is Bijbelse profetie een geheimenis en niet een geheim. Ieder die de tijd neemt om de profetie te onderzoeken, kan er inzicht in krijgen. 
Dit boek is daarbij een geweldige hulp.

Paperback, 208 pagina’s, 
ISBN 9789064512827, 
prijs € 17,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Onvoorstelbaar vooruitzicht

Ziet u de tekenen van de tijden? In de Bijbel spreekt Jezus over de tekenen die aangeven dat Zijn Wederkomst nabij is. Wat zijn die tekenen? En zien we ze vandaag de dag? Amir Tsarfati is een Joodse autochtone Israëli die christen is. Door deze achtergrond heeft hij een duidelijk perspectief waarin hij Bijbelse historie, huidige gebeurtenissen en Bijbelse profetie verweeft, en zo licht werpt op de geheimenissen betreffende de eindtijd. 

Paperback, 224 pagina’s, 
ISBN 9789064513084, prijs € 17,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Gods meesterplan – Israël en de Gemeente

Om werkelijk inzicht te krijgen in de Bijbelse profetie, moeten we eerst begrijpen dat Gods beloften aan Israël en Zijn plan met de Gemeente elkaar aanvullen. Sommigen gelovigen zijn van mening dat God Israël heeft verworpen en de Gemeente ervoor in de plaats is gekomen, maar dit druist in tegen het karakter van de trouwe Heere Die we in de Bijbel leren kennen. In dit boek maakt Amir Tsarfati duidelijk wat de Bijbel zegt over Gods grote en unieke plannen voor Zijn twee uitverkoren volken: Israël en de Gemeente. 

Paperback, 223 pagina’s, ISBN 9789064513633, prijs € 18,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Bijbelse profetie: de hoofdzaken

Amir Tsarfati en Barry Stagner geven antwoord op veelgestelde vragen over zeven fundamentele onderwerpen van de Bijbelse profetie: Israël, de Gemeente, de opname van de Gemeente, de grote verdrukking, het duizendjarig rijk, het oordeel voor de grote witte troon, de hemel. Wanneer je het biddend en met wijsheid bestudeert, vind je in Gods Woord alles wat je moet weten over de toekomst. 

Paperback, 183 pagina’s
ISBN 9789064514005, 
prijs € 16,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Is de grote verdrukking begonnen?

Leven wij nu in de eindtijd? Naarmate landelijke en internationale gebeurtenissen en nieuwsberichten verontrustender worden, neemt de belangstelling voor de Bijbelse profetie steeds meer toe. De angst en onzekerheid in de samenleving bereikt ongekende hoogten, en veel christenen vragen zich af of de grote verdrukking die in het boek Openbaring beschreven wordt, al is begonnen. Als we ons afvragen hoe dichtbij de eindtijd werkelijk is, dan moeten we het antwoord zoeken in Gods Woord. 

Paperback, 228 pagina’s, ISBN 9789064514128. prijs € 17,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies