Wim Molenkamp over zijn jeugd, Japan en World Outreach

Wim Molenkamp, inmiddels 88 jaar, was een groot deel van zijn leven, samen met zijn helaas in 2023 overleden vrouw Fanny, betrokken als zendeling en leider bij het werk van World Outreach (zie onderstaande link). Zoals je kunt horen in het interview is het doel van World Outreach om onbereikten te bereiken met het Goede Nieuws dat de Here Jezus, ons voorbeeld, er naar verlangt dat we Zijn volgelingen zijn, dan wel worden.

Wim heeft na een moeilijke periode in zijn jeugd al jong Nederland verlaten en hij kwam in Japan terecht waar hij voor het eerst God echt persoonlijk ervoer. Japan zou later jarenlang zijn thuis zijn… Maar ook eenmaal terug in Nederland heeft hij zich tot op hoge leeftijd ingezet als voorganger en coach. Ook in 2024 is Wim nog regelmatig als spreker te vinden in diverse gemeenten in Nederland!

Wim’s passie voor de verbreiding van het Evangelie anno 2024 blijkt onder andere uit de volgende uitspraak die je in het interview voorbij hoort komen: ‘Het blijft voor mij een raadsel dat na tweeduizend jaar christendom vandaag meer dan de helft van de wereld nog nooit het Evangelie gehoord heeft…’.

Luister naar deze bevlogen man met een hart voor God en mensen die Jezus nog niet kennen.

Meer podcasts beluisteren?

‘Podcast ‘De Wereld Rond’ is te vinden in de bekende podcast apps en rechtstreeks via anchor.fm/dewereldrond. Om de veertien dagen staat er vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur een nieuwe aflevering klaar.

Over deze podcasts

Gerard Adriaanse: ‘Ik interview uitsluitend zendelingen die Nederlands spreken. Vaak hebben we niet zo’n duidelijk idee hoe het nou precies is om zendeling te zijn. Ik hoop dat het door m’n interviews allemaal wat duidelijker wordt. Tegelijk hoop ik dat de luisteraar door het interview met de zendeling zich meer betrokken voelt bij zending. En het is mijn wens dat het interview hem of haar tegelijkertijd helpt in zijn of haar eigen leven.’

Auteur: Gerard Adriaanse
Handige link: world-outreach.com
Beeld: Wim Molenkamp

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies