Gospelnight met Gilbert Thera, Sharon Kips en Charis Music

Dit najaar start de tour van Compassion-ambassadeurs Gilbert Thera, Sharon Kips (foto) en Charis Music in samenwerking met EventsforChrist. Op zes locaties in Nederland spelen zij prachtige gospels om van te genieten én om samen mee te zingen. Concerten in Den Helder, Harderwijk, Zaltbommel, Gouda, Hardinxveld Giessendam en Middelburg

Gilbert Thera en Sharon Kips staan bekend om hun vermogen om met gevoel en passie te zingen. Charis Music bestaat uit een gevarieerde groep zangers met waanzinnige stemmen, begeleid door een eigen band. Samen staat dit team garant voor een avond waarbij je niet stil kunt blijven zitten.

Gilbert Thera en Sharon Kips

Gilbert Thera en Sharon Kips zijn getrouwd en hebben twee prachtige dochters, Isa en Faye. Samen leiden ze re:connect, een laagdrempelige evangelische gemeente in Haarlem. Gilbert is kernteamlid van het jongerenprogramma van Opwekking, waar hij ook regelmatig voor grote groepen jongeren spreekt. Sharon is zangeres en vocal coach. Zij is bekend als winnares van de eerste editie van X Factor en heeft vijf cd’s op haar naam staan.

Over Charis Music

Charis Music is een gezelschap dat op unieke wijze een tijdloos verhaal vertelt door middel van zang en een eigentijdse performance. Een gevarieerde groep zangers met waanzinnige stemmen ondersteund door een eigen live band. Met zorgvuldig samengestelde programma’s, eigen liederen en speciaal gearrangeerde nummers wil Charis Music Gods genade met haar bezoekers delen.
Wie in God gelooft ontvangt Zijn genade. Genade om te leven met Zijn liefde en in vrijheid. Daarom ook onze naam: ‘Charis’, een Grieks woord dat “genade” betekent.

Tot op de dag van vandaag inspireert de Bijbel mensen tot het schrijven van muziek. Wij willen muziek maken die mensen verbindt met elkaar en met God. Muziek die vertelt over Zijn genade. En muziek heeft een grote invloed op mensen. Muziek kan je blij maken, het helpt je te ontspannen of het kan je juist verdrietig maken. Muziek kan mensen laten dansen en springen, maar ook juist heel rustig en stil maken. Soms weet je niet hoe je iets moet vertellen; heb je er geen woorden voor. Dan zegt een lied meer dan duizend woorden. Een lied spreekt een universele taal die je kunt gebruiken om God te aanbidden. Muziek verbindt mensen met elkaar en met God.

Wij geloven dat God betrokken is bij ons leven, in welke situatie we ook zitten. Vanuit de dankbaarheid dat God ons kent, ons wil zegenen en genadig is, willen we het beste geven in onze muziek. Psalm 150 is een prachtig voorbeeld van het loven van God door middel van muziekinstrumenten, onze stemmen en de aan ons gegeven gave(n).

Compassion

Compassion begon in 1952 in Korea met de droom van één man: de Amerikaanse evangelist Everett Swanson. Hij begon met het steunen van een weeshuis, maar al snel zette hij een sponsorprogramma op om langetermijnhulp te bieden aan kinderen in extreme armoede. Nu, ruim 70 jaar later, ondersteunt Compassion 2,3 miljoen kinderen in 29 landen op 3 continenten. Compassion Nederland is opgericht in 1996.

Compassion betekent ‘met ontferming bewogen zijn’ en is ontleend aan Mattheus 15:32. In het Engels staat daar: “I have compassion on the multitudes… I will not send them away…”

Concerten gospelnight

27 sep Den Helder
28 sep Harderwijk
29 sep Zaltbommel
3 okt Gouda
4 okt Hardinxveld Giessendam
5 okt Middelburg

Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Meer over Compassion
Over Charis Music
Meer info: Gilbert Thera en Sharon Kips
Tickets bestellen: www.eventsforchrist.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies