Amir: Vertrouw op de Heere met heel je hart

Overdenking – In Ezechiël 38 vinden we een bijzondere profetie over wat nu nog toekomst is. De profeet zinspeelt op een sterke vriendschap met het Arabische schiereiland en natuurlijk ook op een zwak Amerika en Europa. En het is heel interessant wat hij zegt.

In vers 13 noemt hij Sjeba en Dedan. Dat zijn de namen van het huidige Saudi-Arabische schiereiland. ‘Sjeba en Dedan’, de kooplieden van Tarsis, West-Europa, en ‘alle jonge leeuwen’, die worden beschouwd als datgene waaruit Amerika is voortgekomen, zullen zeggen tegen de landen die tegen Israël optrekken: ‘Komt u om een roof te plegen? Hebt u uw strijdmacht bijeengebracht om buit te roven, om zilver en goud mee te voeren, om vee en bezit mee te nemen, om een grote roof te plegen?’

Het zijn de gematigde soennitische moslimlanden en ook de Europeanen en Amerikanen die de radicale aanval op Israël door Rusland, Iran en Turkije zullen bekritiseren. Het is opmerkelijk dat ze zullen erkennen dat die landen komen vanwege wat wij bezitten, zoals aardgas, olie en al onze technologieën.

Geschokt vertrouwen

Nu komt het punt dat ik bijzonder wil benadrukken. De dag van 7 oktober was een moment waarop veel Israëli’s geschokt waren omdat het leger voor ons altijd iets bijna heiligs was. Iets waarin we zo veel meer vertrouwen hebben dan in al het andere in het land. We vertrouwen het rechtssysteem niet, het politieke systeem niet, de uitvoerende macht niet.

Het leger faalde

Er is niets waarin we een vertrouwen hebben dat ook maar in de buurt komt van ons vertrouwen in het leger. En de crisis was voor veel Israëli’s dat het leger faalde in het verdedigen van zijn volk. En wat interessant is: als je denkt dat in de oorlog die Ezechiël beschrijft en die ‘zal gebeuren in later tijd’, het leger van Israël zo sterk en zo goed zal zijn dat het de overwinning zal behalen, dan kun je die gedachte maar beter vaarwel zeggen. De overwinning zal in deze oorlog behaald worden, maar het zal een goddelijke overwinning zijn.

Relatie

Niets is belangrijker voor een relatie, van welke soort dan ook, dan vertrouwen. Als in een relatie de een het vertrouwen van de ander schendt, volgen er altijd problemen. In een huwelijk is het gevolg vaak een gebroken hart. Bij vrienden is het gevolg meestal het einde van de vriendschap. In de politiek leidt een vertrouwensbreuk tot achterdocht.

Je moet een groot vertrouwen in iemand hebben om te erkennen dat hij een beter inzicht heeft dan jij, en je hem daarom toestaat om je pad te leiden. Zo’n bijzonder vertrouwen geef je niet zomaar, maar het moet groeien door de ervaring die je met die persoon opdoet. Het is het eindresultaat van consequente trouw aan de relatie.

Vertrouwen vaak geschonden

In dit leven wordt ons vertrouwen vaak geschonden, maar we kunnen er zeker van zijn dat dit nooit het geval zal zijn wat betreft het Woord van God en de God van het Woord – ja, die zijn onafscheidelijk. God heeft het nooit mis en Zijn Woord is altijd betrouwbaar en waar.

Terwijl we zien hoe de wereld uit de hand loopt, kennen we het einde van de geschiedenis. Israël zal niet worden vernietigd. En de duivel en zijn twee dienaren tijdens de grote verdrukking zullen worden verslagen door de Heer Jezus Christus als Hij terugkeert. En tijdens de duizendjarige regering van de Vredevorst zal er vrede zijn op aarde. Het geweldige van dit alles is dat we met deze zekerheden mogen leven zelfs al voordat ze werkelijkheid worden.

Zijn Woord zegt dat Hij zal terugkomen om ons tot Zich te nemen (Johannes 14:3 en 1 Thessalonicenzen 4:17) en later met ons zal terugkeren naar de aarde. De zekerheid van dat feit zou onze kijk moeten veranderen op alles wat we doormaken en waarmee we worden geconfronteerd totdat Hij komt.

Ja, kom spoedig, Heer Jezus!

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze nieuwsbrief is vertaald door de redactie van Christelijk Nieuws vanuit de Bijbelse overdenking van Amir van maandag 12 augustus 2024.

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Nieuw boek van Amir Tsarfati

De Nederlandse vertaling van Discovering Daniel is verschenen bij Het Zoeklicht onder de titel Op reis door Daniël

Op reis door Daniël

Ons leven en de toekomst liggen in Gods hand. De wereld verkeert in grote chaos, maar dit hoeft ons niet ongerust te maken. 
Het Bijbelboek Daniël schetst een levendig beeld van de vele manieren waarop God ons leven en de wereldgebeurtenissen leidt, en dat geeft ons reden tot hoop. Op reis door Daniël moedigt ons aan om met vertrouwen in Gods soevereiniteit en liefde te leven, zolang wij nog op aarde zijn.

Paperback, 278 pagina’s, 
ISBN 9789064514289, 
prijs € 19,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies