Wandelaars en fietsers in actie voor een nieuw klaslokaal in Zuid-Soedan

Op zaterdag 5 oktober vindt voor het eerst een nieuw evenement van Red een Kind plaats. Tijdens Kringloop tot Kringloop komen wandelaars en fietsers in beweging voor kinderen in Zuid-Soedan. Het doel? 20.000 euro inzamelen voor een nieuw klaslokaal!

Pibor, een van de armste regio’s in Zuid-Soedan, kampt met immense uitdagingen. Door conflicten en natuurrampen zijn de meeste scholen hier vernietigd. Als een school er nog wel staat, is het vaak niet veilig om erheen te lopen. Verschrikkelijk, vinden wij, want elk kind heeft recht op onderwijs!

In actie

Daarom komen wij op 5 oktober, de Nationale Kringloopdag, in actie. Deelnemers aan Kringloop tot Kringloop wandelen die dag 15 kilometer of fietsen 50 kilometer. Het startpunt ligt bij Kringloop voor Red een Kind in Kampen. Elke deelnemer zamelt tenminste 200 euro in voor een nieuw schoolgebouw in Zuid-Soedan en de training van leerkrachten daar.

Door deel te nemen aan Kringloop tot Kringloop draag je niet alleen bij aan een beter leven voor kinderen in Pibor, maar beleef je ook een ochtend vol gezelligheid, betekenis én beweging! Wil jij naast kinderen in Pibor staan? Heb je zin in een mooie dag en wil je genieten van een prachtige route langs de IJssel? Schrijf je dan nu in!

Samen voor onderwijs in Pibor!

Pibor, een van de armste regio’s in Zuid-Soedan, kampt met immense uitdagingen. Door conflicten en natuurrampen zijn de meeste scholen vernietigd, en jonge kinderen lopen ernstige risico’s. Veel kinderen kunnen hierdoor niet naar school. Wij willen hier een peuter-/kleuterschool in Pibor bouwen om kinderen te beschermen en onderwijs te bieden. Ook zij verdienen stabiliteit en een toekomst in een onveilige omgeving. Tijdens Kringloop tot Kringloop staan we samen op voor onderwijs in Pibor. Ons doel? Een volledig ingericht schoollokaal voor kleuteronderwijs.

Samen maken we impact!

Op 5 oktober, Nationale Kringloopdag, komen we in beweging voor kinderen in Zuid-Soedan. Vanaf onze kringloopwinkel in Kampen organiseren we een wandel- een fietstocht. Je komt langs een prachtige route langs de IJssel met verschillende tussenstops waar je meer ontdekt over ons werk in Pibor, Zuid-Soedan. Je laat je actie sponsoren en haalt hiermee geld op voor het kleuteronderwijs in Pibor.

In het kort

Activiteiten: Fietsen en wandelen op jouw eigen tempo.
Datum: zaterdag 5 oktober 2024.
Afstand: 15 kilometer lopen of 50 kilometer fietsen.
Start en finish: Kringloop voor Red een Kind Kampen (Zambonistraat 4c, Kampen).
Inschrijfkosten: 15 euro per persoon.

Hoe kan ik meedoen?

Meedoen is heel eenvoudig!
1: Bepaal of je gaat lopen of fietsen, de fietsafstand kun je afleggen met een gewone fiets).
2: Meld je aan voor Kringloop tot Kringloop op deze pagina.
3: Schrijf je in via het actieplatform Pifworld en maak jouw persoonlijke actiepagina.
4: Start met het inzamelen van geld!
5: Deel jouw deelname op sociale media of via WhatsApp en betrek zo vrienden, familie en collega’s of buren bij de Kringloop tot Kringloop.

Doel

Door mee te doen aan Kringloop tot Kringloop steun je kinderen in Pibor, Zuid-Soedan. Ons doel is om in totaal 20.000 euro op te halen, wat neerkomt op 200 euro per deelnemer. Dat moeten we samen toch kunnen waarmaken. Met dit geld bouwen we een schoollokaal met meubilair en geven we trainingen aan ouders en leerkrachten!

Doe mee en maak het verschil!

Samen maken we het verschil voor kinderen in Pibor zoals Luloki (drie jaar) hier links op de foto. Door deel te nemen aan Kringloop tot Kringloop draag je niet alleen bij aan een beter leven voor deze kinderen, maar beleef je ook een geweldige ochtend vol plezier, verbinding en betekenis. Wil jij naast kinderen in Pibor staan? Heb je zin in een mooie dag en wil je genieten van een prachtige route langs de IJssel? Schrijf je dan nu in!

Programma

08.15 uur – Aanmeldbalie bij Kringloop voor Red een Kind in Kampen geopend.
09.00 uur – Vertrek fietsers.
09.30 uur – Vertrek wandelaars.
Vanaf 11.40 uur – Feestelijke finish bij Kringloop voor Red een Kind in Kampen.
13.10 uur – Bekendmaking eindstand.

Auteur: Red Een Kind
Ik doe actief mee > Meer informatie
Foto: Red Een Kind
Web: www.redeenkind.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies