Bestaat God echt?

Bestaat God echt, of is Hij alleen maar een projectie van goedgelovigen? Anders gezegd: bestaat God alleen maar in de hoofden van gelovigen, of bestaat Hij werkelijk? En hoe kan ik weten of God echt bestaat?

Het antwoord op de vraag ‘bestaat God echt’ is even simpel als moeilijk. Wetenschappers hebben hun hoofd erover gebogen en gebroken. Maar eenvoudige ongeletterde mensen – trouwens ook zeer geleerde en intelligente wetenschappers – weten van het bestaan van God.

Wetenschappelijk

Het geheim is: jezelf eenvoudig toevertrouwen aan God. Heel simpel. En misschien daarom voor velen zo moeilijk. Jezus zegt dat we als de kinderen moeten worden. En dat is ons probleem. We willen dat niet. Alles moet begrijpelijk zijn, verstandelijk te beredeneren en het liefst wetenschappelijk aantoonbaar.

Worden als de kinderen

Maar Jezus zegt: wordt maar als de kinderen. Dat betekent niet dat we geen moeilijke vragen meer mogen stellen en daarmee intellectueel ‘zelfmoord’ kunnen plegen, maar wel dat we heel gewoon en eenvoudig God moeten aanspreken en vertrouwen. Zoals een kind heel gemakkelijk van een hoge muur af springt in de armen van zijn vader en zich niet druk maakt om de wet van de zwaartekracht, de vrije val en het vermogen van de armspieren van zijn vader. Zo moeten wij worden.

God maakt Zich kenbaar aan mensen die bereid zijn zichzelf aan Jezus toe te vertrouwen. Aan mensen die geloven. Aan hen wil God Zichzelf laten zien.

Web: leven.nu
Auteur: redactie
Beeld: © Henk-Jan Oudenampsen

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies