Amir: Kijk naar alles wat we om ons heen zien gebeuren

Overdenking van Amir tsarfati – De profeet Daniël was een jongeman die uit Jeruzalem was weggevoerd in de Babylonische ballingschap en terechtkwam aan het hof van koning Nebukadnezar in Babel. In hoofdstuk 9:20-27 ontving Daniël een verbazingwekkende openbaring van de engel Gabriël.

De engel spreekt over de toekomstige geschiedenis van Israël en hij heeft het over zeventig weken (d.w.z. jaarweken, dus vierhonderdnegentig jaar) die over de Israëlische natie zullen komen. De engel splitst deze periode op in zeven weken en tweeënzestig weken. En dan blijft er nog een laatste week over, een periode van zeven jaar, helemaal aan het einde, wanneer er een wereldleider zal zijn opgestaan die in het midden van die week een einde maakt aan de offers. In vers 27 lezen we dat deze leider eerst één week lang een verbond met velen zal bevestigen, maar halverwege de week slachtoffer en graanoffer zal doen ophouden; en de engel gaat verder: ‘Over de gruwelijke vleugel zal een verwoester zijn, zelfs tot aan de voleinding, die, vast besloten, uitgegoten zal worden over de verwoeste.’

Het is interessant dat we hetzelfde zien in Openbaring hoofdstuk 6, als we horen over de zegels die geopend worden. ‘En ik zag hoe het Lam het eerste van de zegels opende en ik hoorde een van de vier dieren met een stem als van een donderslag zeggen: Kom en zie! En ik zag en zie, een wit paard, en hij die erop zat, had een boog. En hem was een kroon gegeven en hij trok uit, overwinnend en om te overwinnen’ (vs. 1-2). Dit is het begin van de heerschappij van een wereldleider die zogenaamd vrede zal brengen, maar het zal een zeer bedrieglijke vrede zijn.

De Bijbel zegt in het boek Zacharia dat het ergste nog moet komen. Een van de vele aanwijzingen dat we het einde naderen van het tijdperk van de Gemeente, is de neiging van veel mensen om dingen te geloven die niet waar zijn, als voorbereiding op ‘de mens van de wetteloosheid’ die de wereld zal misleiden.

Kijk naar alle dingen in deze verzen die we vandaag de dag om ons heen zien. Misleidende ongerechtigheid viert hoogtij, de waarheid wordt op grote schaal verworpen, het geloven in leugens wordt niet alleen bevorderd maar zelfs wettelijk beschermd, en het behagen hebben in onrecht is aan de orde van de dag.

De oudtestamentische profeten Jesaja, Jeremia, Ezechiël, Daniël, Amos en Zacharia, en ook schrijvers van het Nieuwe Testament hebben ons verteld wat er komen gaat en waar we op moeten letten als het nabij is. Al deze dingen gebeuren op dit moment, met daarbij nog de realiteit dat mensen over de hele wereld ontevreden zijn met hun regeringen en hunkeren naar verandering. 

Dit is de roep van de wereld van vandaag: vrede en de veiligheid die daarmee gepaard gaat. De mensen zijn meer dan bereid om wie het ook is die dit kan bewerkstelligen, te accepteren. Er zal iemand komen die de wereld een schijnvrede zal bieden die slechts tijdelijk zal zijn. Daarna zal hij het verbond verbreken dat hij met velen gesloten heeft, en aan de wereld verklaren dat hij niet zomaar een leider is, maar als God aanbeden moet worden.

Gelukkig heeft Paulus het in 1 Thessalonicenzen niet gelaten bij deze opmerkingen over de dag van de Heer, maar had hij er nog meer over te zeggen.

Het is waar dat we de dag of het uur van de komst van de Heer voor de Gemeente niet kennen, maar het is net zo waar dat de tijd waarin het zal gebeuren niet verrassend is voor iemand die de Heer en Zijn Woord kent. We moeten dankbaar zijn in deze laatste dagen dat God ons dingen heeft geopenbaard die we alleen kunnen weten als we Hem kennen. We kunnen ons ook erin verheugen dat wij niet misleid zullen worden door alles wat er om ons heen gebeurt, maar dat we in staat zullen zijn om de leugens te doorzien en te beseffen dat ze ons eraan herinneren dat de Heer spoedig voor ons komt!

Ja, kom spoedig, Heer Jezus!

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze nieuwsbrief is vertaald door de redactie van Christelijk Nieuws vanuit de Bijbelse overdenking van Amir van maandag 20 augustus 2024.
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen – Jerusalem in de nacht

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Nieuw boek van Amir Tsarfati

De Nederlandse vertaling van Discovering Daniel is verschenen bij Het Zoeklicht onder de titel Op reis door Daniël

Op reis door Daniël

Ons leven en de toekomst liggen in Gods hand. De wereld verkeert in grote chaos, maar dit hoeft ons niet ongerust te maken. 
Het Bijbelboek Daniël schetst een levendig beeld van de vele manieren waarop God ons leven en de wereldgebeurtenissen leidt, en dat geeft ons reden tot hoop. Op reis door Daniël moedigt ons aan om met vertrouwen in Gods soevereiniteit en liefde te leven, zolang wij nog op aarde zijn.

Paperback, 278 pagina’s, 
ISBN 9789064514289, 
prijs € 19,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies