Noodoproep van Medair rond de uitbraak van mpox in Afrika

In Afrika is een grote uitbraak van een pokkenvariant gaande: mpox. De ziekte kan dodelijk zijn en begint met griepachtige symptomen en koorts. Patiënten met mpox krijgen huiduitslag die zich verspreidt over het lichaam en het gezicht. Medair is in Congo een programma gestart om de verspreiding te stoppen en besmette personen te behandelen. (Foto: In de isolatie-afdeling van Medair in het ziekenhuis van Nyirangongo onderzoekt een verpleegkundige een kind die mogelijk besmet is met mpox.)

De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de noodklok geluid. Mpox kan dodelijk zijn. De ziekte begint met griepachtige symptomen en vervolgens krijg je huiduitslag over je hele lichaam en gezicht. Vooral kinderen jonger dan 10 jaar raken besmet.

De WHO waarschuwt

De WHO waarschuwt dat als we niets doen om de verspreiding van dit virus zo snel mogelijk te stoppen, dat dan de gevolgen zich tot ver buiten Afrika zullen uitstrekken. Dr Pierre Olivier Ngadjole, een arts van Medair in de Democratische Republiek Congo (DRC), heeft meer dan 15 jaar ervaring met medische noodhulp in het land. Afgelopen week werd hij geïnterviewd door verschillende internationale media (BBC, Reuters) over de rol van Medair in de strijd tegen deze epidemie.

Hulp is nodig

Uw hulp is hard nodig om verdere uitbraak van mpox te stoppen en levens te redden. Voor slechts € 50 zorgt u voor de medische behandeling van ernstig ziek kind met mpox en voor een quarantainepakket voor het gezin. DONEER

In onze klinieken hebben we nu 281 bevestigde gevallen van mpox.

Dokter Pierre Olivier Ngadjole

Dokter Pierre Olivier Ngadjole vertelt: Al op de eerste dag van de mpox-uitbraak kwam het noodhulpteam van Medair in actie. We waren de eerste internationale hulporganisatie die hier kwam helpen. Inmiddels hebben we al honderden patiënten kunnen behandelen. De meeste van hen zijn jonge kinderen.

Volgens de WHO heeft deze uiterst besmettelijke ziekte al meer dan 500 levens in Congo gekost dit jaar. Het is essentieel dat de ziekte snel wordt herkend. Directe medische behandeling kan een leven redden.

Wat we kunnen doen

Alles wat we nodig hebben is geld om dit mogelijk te maken. Voor slechts 50 euro kunnen we een patiënt behandelen en het gezin een quarantainepakket geven. Hoe uw gift helpt:
€ 40 is voldoende voor quarantainepakketten voor twee gezinnen. In het pakket zitten zeep, schoonmaakmiddelen, steriele lakens en beschermende kleding. Voor patiënten met milde klachten.
€ 100 voor de medische behandeling van twee kinderen met ernstige mpox-klachten.
€ 140 voor een behandeling van twee ernstig zieke kinderen en een quarantainepakket voor beide gezinnen.

Helpt u vandaag nog mee om levens te redden en verdere uitbraak van de ziekte te voorkomen? DONEER

Auteur: Anki van Bruggen
Beeld: Medair Nederland
Web: Medair

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies