Twee juristen bespreken zeven veelgehoorde leugens over Israël

Als beweringen maar vaak genoeg worden herhaald lijken ze vanzelf een beetje waar te worden. ‘Als je Israël steunt ben je medeplichtig aan genocide en kindermoord. Israël is een koloniaal project van Europa. Israël maakt zich schuldig aan apartheid. Als je de beelden ziet, weet je dat Israël genocide pleegt’. Wat klopt er wel en niet van deze beschuldigingen en stellingen?

Als het gaat om Israël, de Palestijnen, de Gazaoorlog en internationaal recht, weten de meeste mensen nauwelijks of niet waar ze het over hebben. Daarom vandaag aan tafel twee specialisten op gebied van internationaal recht: juristen mr. Andrew Tucker en dr. Matthijs de Blois.

Matthijs de Blois

Dr. Matthijs de Blois (1953) is universitair docent aan de Universiteit van Utrecht op het Departement Rechtsgeleerdheid – Staatsrecht, Bestuursrecht en Rechtstheorie. Matthijs is jurist en werkte ongeveer veertig jaar als docent aan de universiteiten van Leiden en Utrecht. Hij is nu verbonden aan thinc, een denktank die zich met name bezig houdt met de internationaalrechtelijke aspecten van het bestaan en het functioneren van de staat Israël. Op dit terrein publiceert hij en houdt hij lezingen. Hij is in toenemende mate overtuigd geraakt van de betekenis van de Torah en van de Tenach (OT) als geheel, ook voor gelovigen in Jezus de Messias uit de volken. Het is van belang dat de christelijke gemeente zich weer richt op de Bijbelse, Joodse, wortels.

Andrew Tucker

Andrew Tucker is Chief Editor van Israel & Christians Today en directeur van thinc. – The Hague Initiative for International Cooperation • www.thinc.info

Auteur: Christenen voor Israël
Web: www.cvi.nl
Beeld: Videostill YouTube

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies