Overdenking van Amir Tsarfati: God is altijd trouw

Er wordt wel gezegd dat God heeft afgedaan met Israël, maar dat is niet waar. Israël is een wonder en Israël is een beeld van Gods trouw. En Israël is jouw verzekering dat God trouw is aan Zijn verbonden. God gebruikt Zijn volk om, met andere woorden, tegen gelovigen uit de heidenen te zeggen: ‘Ik houd van jullie op dezelfde manier als Ik van Israël houd. Jullie waren eerst geen volk, maar nu zijn jullie Mijn volk. En Ik heb jullie ook geroepen uit de slavernij naar de vrijheid die in Christus is, uit de duisternis naar Mijn wonderbaar licht’ (zie 1 Petrus 2:9-10).

Je kunt dat licht echter alleen vinden als je gelooft en je vertrouwen stelt in het volbrachte werk van Jezus Christus aan het kruis, Die kwam om voor jou te sterven. Hij is de Koning van Israël. Hij zal komen om Israël te redden, maar Hij kwam tweeduizend jaar geleden om jou te redden. Als je Hem nog niet hebt aangenomen, besef dan dat vandaag de dag is van de verlossing. Niet morgen. Stel het niet uit. De tijd is kort. De opname kan elk moment plaatsvinden.

Deze metafoor van de boomkwekerij is een prachtige herinnering aan de relatie tussen Joden en christenen. Tegelijkertijd is ze de doodsteek voor de dwaalleer van de vervangingstheologie. Vervangingstheologen stellen dat de wortel waarop wij geënt zijn, is afgesneden en niet langer Gods uitverkoren volk, de Joden, vertegenwoordigt. De wortel is nu dus de kerk. Maar dat zou betekenen dat de kerk in zichzelf is geënt, omdat geen enkele tak kan overleven met afgesneden wortels.

We kunnen veel leren van Gods blijvende relatie met het land en Zijn uitverkoren volk, en een van de belangrijkste dingen is dat God genadig is. Een andere belangrijke kwestie is de vraag: als God alwetend is, waarom zou Hij dan de Joden hebben uitverkoren als Hij wist dat Hij hen later voor altijd zou verstoten?

De enige les die we uit die overtuiging zouden kunnen trekken is dat God je kiest omdat Hij op dat moment van je houdt, maar dat Hij later niet meer van je houdt en je dan afwijst. Het is ook merkwaardig dat velen die geloven dat de kerk in de plaats van Israël is gekomen, ook geloven in eeuwige zekerheid, dat wil zeggen dat zij die door God zijn uitverkoren niet verloren kunnen gaan. Maar als het Israël betreft, wijken ze van dat standpunt af.

Als we iets over God kunnen leren uit Zijn relatie met de Joden, dan is het dit:

De Joden zijn vandaag terug in het land omdat God trouw is. Ze zijn vandaag ook terug in het land omdat de laatste week van de zeventig weken die in Daniël 9 zijn voorzegd nog moet worden vervuld. Het Israël van vandaag is het levende bewijs dat heel Gods Woord waar is!

Ja, kom spoedig, Heer Jezus!

Amir Tsarfati

Amir Tsarfati is een geboren Israëli en voormalig majoor in het Israëlisch leger (IDF). Hij is de oprichter en directeur van Behold Israel. Dit is een non-profitorganisatie die Bijbels onderwijs geeft door middel van rondleidingen, conferenties en social media, en vanuit een Bijbels en profetisch gezichtspunt nieuws en informatie over Israël biedt.

Amir is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn huis in Noord-Israël kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon). Dit is een voortdurende herinnering aan de opdracht die hij van de Heer gekregen heeft om vanuit de Bijbel onderwijs te geven over Gods plannen voor de eindtijd.

Lees meer op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org
Deze nieuwsbrief is vertaald door de redactie van Christelijk Nieuws vanuit de Bijbelse overdenking van Amir van maandag 26 augustus 2024.
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen – Jerusalem

Meer berichten van Amir zijn te vinden op: 
YouTube: www.youtube.com
Telegram:  t.me/beholdisraelchannel
Facebook:  facebook.com/beholdisrael
Instagram: instagram.com/amir.tsarfati

Nieuw boek van Amir Tsarfati

De Nederlandse vertaling van Discovering Daniel is verschenen bij Het Zoeklicht onder de titel Op reis door Daniël

Op reis door Daniël

Ons leven en de toekomst liggen in Gods hand. De wereld verkeert in grote chaos, maar dit hoeft ons niet ongerust te maken. 
Het Bijbelboek Daniël schetst een levendig beeld van de vele manieren waarop God ons leven en de wereldgebeurtenissen leidt, en dat geeft ons reden tot hoop. Op reis door Daniël moedigt ons aan om met vertrouwen in Gods soevereiniteit en liefde te leven, zolang wij nog op aarde zijn.

Paperback, 278 pagina’s, 
ISBN 9789064514289, 
prijs € 19,95
Bestellen: Het Zoeklicht

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies